FMS gondolatok

FMS gondolatok

Amikor első alkalommal úgy döntöttem, hogy megrendezzük a hazai FMS képzést, úgy gondoltam, hogy bevonom és meghívom a versenysportok képviselőit – erőedzőket, utánpótlás edzőket stb. – de a meghívásra senki sem reagált, kivéve egy maroknyi RKC oktatót. És a kurzus elindult.

Második alkalommal majd minden hazai fitnesz terembe juttatuk el emailes meghívónkat és a program leírását. Az eredmény a lehangoló 0 – tehát nulla –  jelentkezést jelentette. És megint RKC oktatók és pár gyógytornász töltötte fel a kurzust.

Most harmadik alkalommal rendezzük meg Magyarországon a FMS I és első alkalommal az FMS II kurzust. A motoros tanulás ismeri az ún Thorndike szabályt, amely szerint a tanuló a gyakorlatokat megerősítő pozitív hatásokra azokat nagyobb motivációval végzi el, tiltások hatására pedig elkerüli azok elvégzését.

Az FMS kurzust az USAban használja a Top 5 NFL és NHL csapat, hatalmas sikerrel. Használja a Navy Seals és más katonai és rendőri speciális egység. Ezek tipikusan olyan szervezetek, ahol az egyén kiesése hatalmas veszteséget jelent…És mégis, itthon “csak” az RKC-k kíváncsiak a képzésre. Ha azt gondolod, hogy panaszkodom, tévedsz. Örülök, mert azoknál marad az előny, akiket én is támogatok…

A kurzus betelt, pár hét alatt. Állítólag az elmebaj biztos jele az, hogy azonos tevékenységtől eltérő eredményt várunk. Egyetértek. Thorndike a barátom…

Ennek a videónak ugyan semmi keresnivalója itt, de legyen…

[youtube=http://www.youtube.com/watch?v=BuHMlvN0pX8&fs=1&hl=en_US]

Megosztás:

Facebook
Twitter
WhatsApp

Irakozz fel!

Iratkozz fel a hírlevelemre!

Nincs levélszemét küldés! További információért olvasd el adatvédelmi szabályzatot.

Facebook