Erositsd a fogasod

Erositsd a fogasod

Ha Kettlebellel edzel, tudhatod, hogy a fogaserosseg kozponti tema. Azonban az kevesen tudjak, hogy a fogaserosseg erositesenek is tobb modja van, es a fogasodnak is tobb fajtaja. Persze elsore mindeni azt gondolja, hogy az egesz a satu kezfogasrol szol – hm, van benne valami – de ennek a kepessegnek a feljavitasa nem is olyan bonyolult.

A fogasoknak 3 fajtaja van:

Crush Grip – preselo fogas. Ebben a mozgasban vagy erokifejtesben a tenyer ami igen aktiv, az ujjak kozul a huvelykujj azonban nem. Pelda erre, amikor egy baratoddal egy nehez asztalt visztek arrebb, es itt a csak az ujjak a tenyer dolgozik. ( Es persze a csuklo, de errol kesobb…)

Pinch Grip – csipo fogas. Az ujjak igen erosen dolgoznak, gondolj arra, amikor egyszerre tobb konyvet fogsz ossze.

Supporting Grip – tamogato fogas. Pelda erre a farmer’s walk, tehat amikor 1 vagy 2 kettlebellt megfogsz es ezt cipeled tavolsagra vagy idore.

De tul ezeken meg oda kell figyelni a kovetkezokre:

Az ujjak erositese a negativ szakaszban – Az ujjakat osszezarod, es egy befottesgumit teszel korejuk. Igy a nyitasuk lesz az aktiv szakasz, remek gyakorlat, meg a kocsiba is viheszt magaddal ilyet.

A csuklo erositese. – Hiszed vagy sem, a legfontosabb terulet.

Az egesz temakorrol irok majd egy igen reszletes postot, az alabbiakban pedig par eszkozt lathatsz, amelyek hasznalata egyertelmuen segiti a fogaserosseged noveleset.

Kettlebell –

Clubbell –

Huzodzkodas  –

Powerball –

Poroly –

Kotel  –

Ironmind termekek – ezek elerhetok lesznek itthon is mar a jovo heten:

Megosztás:

Facebook
Twitter
WhatsApp

Irakozz fel!

Iratkozz fel a hírlevelemre!

Nincs levélszemét küldés! További információért olvasd el adatvédelmi szabályzatot.

Facebook