Nincs akaraterőm edzeni!

Nincs akaraterőm edzeni!

Irónikus módon nem a több edzéstől leszel fitt és egészséges, hanem az elégségestől. Ahogy nem a több ételtől leszel vékonyabb, hanem az elégségestől, és ez igaz a légzésre is. Az egyél kevesebbet és mozogj többet tanáccsal az a gond, hogy a többség számára kivitelezhetetlen, ráadásul a több edzés még több éhséget is kreál, vagy nem?

Én aztán nem leszek az, aki a testmozgás vagy éppen a több mozgás ellen agitál, de gondoljuk már át proletárok, hogy a mozogj többet / egyél kevesebbet javaslat mennyire hatékony?

Nézz körül…

Ha jól értem az emberek többsége azért kövér, mert nem mozog eleget, és többet eszik, mint kellene. Vagyis egyszerűen nincs elég önuralmuk, torkosak és lusták.

Ezzel szemben régen nem voltak lusták és torkosak, többet is mozogtak – és persze kevesebb volt a kövér is. Fair megfigyelés, és akkor ez azt is jelenti, hogy valami járvány keretében az akaraterő az elmúlt 50 évben drámaian csökken. Aha, logikus.

Persze ha azt mondjuk, Te azért vagy kövér, mert lusta és torkos vagy, akkor én edzőként/orvosként semmiféle felelősséget nem kell, hogy vállljak érted, mert ugye Te eszel többet, Te vagy lusta dög.

Nem állítom, hogy a lustaság és torkosság nem része az egésznek, de a megoldás mégis több kellene, hogy legyen, hogy munkatáborba zárjuk őket és éheztetjük őket. Működik? Nos, igen – erről szólt a Nagy Fogyás nevű program itthon anno, és külföldön a Biggest loser. Csak éppen szinte minden részvevő sokkal többet hízott vissza, mint amennyit lefogyott, és ennek oka van…Például az egyik ilyen gond, hogy a kövér emberek szervezetésben számtalan rendszerszintű gyulladás van, és a gyulladás befolyásolja a dopamin szinted.

Ez gond?

Nos, kevés dopamin minden motivációt elvesz az alanytól, és akkor máris hívhatjuk őt lustának, ugye?

Biztos sokaknak jobban tetszene, ha Sasafitness jelleggel elküldeném őket az anyjukba, amiért nem képesek edzeni, de a dolog ennél komplexebb.

https://www.sciencedaily.com/releas…/2019/…/190604131153.htm

Megosztás:

Facebook
Twitter
WhatsApp

Irakozz fel!

Iratkozz fel a hírlevelemre!

Nincs levélszemét küldés! További információért olvasd el adatvédelmi szabályzatot.

Facebook