vo2 max edzes / snatch

vo2 max edzes / snatch

Ha van durva edzes, ez tenyleg az. Mivel most mar eleg sok Kettlebelles Vo2 max edzesenek reszleteire latok ra, igy talan nagy merites utan irom ez a postot…:)

Egyreszt ne felejtsuk el, hogy alapvetoen a  Vo2 max edzes volumen edzes, tehat arra talaltak ki, hogy nagy mennyiseget csinalj belole. Nem  veletlen, hogy  eleve 16 kilora terveztek, ferfiak eseten.  Jo, a mutans magyar genetikai allomanyra senki sem gondolt, de errol majd kesobb…:)

Tehat az tudjuk, hogy a V02 max edzes a teszten alapul, ami nelkul az egesz edzes talalgatasra epulne. Azt is tudjuk, hogy maga a teszt 6 perces, es nem gyakrabban, mint 2-3 havonta lehet/erdemes megismetelni. Aztan tudjuk meg az is, hogy “csapasszam” a 36 masodpercben megegyezik azzal a szammal – 36/36 eseten – amit az ember az utolso percen presel ki, x 0,6.

Az eddig befolyt adatok alapjan az atlagos eredmeny valahol az utolso percben 22 ismetles, ennek megfeleloen a kapott protokoll 10-12 sorozat eseten valahol  13 db / 36 mp. Ez nem kifejezetten jo, mondjuk ugy, elfogadhato, ez az a szam, ahol lehet, hogy az aldozat jobban jarna, hogy merne egy Vo2 maxot 16 kilora, es 3 honapig annal is maradna.

25 utolso perces – a tesztrol beszelek – van ertelme annak, hogy valoban hasznos legyen a 10-12 sorozatos terheles, es innentol – heti 3 alkalom eseten – dramai novekedes all be. Persze a befektetett munka sem akarmi. Ha peldaul RKC instruktori tesztre keszulsz, mindenkeppen ezt ajanlom, mert itt az egyben vegzett ismetlesszam nagyon kozel van ahhoz, amit kezenkent kell vegezni…

Ha az utolso perced ismetlesszama 30 – tehat 18 ismetles lesz 36 mp alatt – akkor mar mondhatjuk, hogy kezdesz az atlag fole tartozni. Ha ezt birod is 10 sorozatig, szuper…

Amenyiben az utolso perced 33-34, akkor ez mar az atlag feletti, es biztos vagyok benne, hogy 5 perc alatt 130 korul, 10 perc alatt 210 felett vagy.

Vegyuk azt, hogy az utolso perced 35-os ismetlessel zarul, ugy 21 darabot kellene lenyomnod/36 mp alatt. Elerhetetlennek tunik? Nem az, hidd el, jelenleg ketten is csinaljuk ezt a protokolt 22 darabos ismetlessel, 36 mp alatt, ami kb 37 darab ismetlest jelent az utolso 1 percben. Megmondom oszinten, hogy a kulfoldi RKC-k eseten sem tudok olyat, aki ezt tudna, na ennyit a mutans megjegyzesemrol…:)

Ha nominalisan nezed, termeszetesen a 22 joval tobb, mint 15. De a lenyeg nem ez. Hanem az, hogy a fejlodeshez 100% terheles korul kell dolgoznod, es ahogy mondani szoktuk, ebben az edzesben mindenki a sajat szintjen keszul ki, de teljesen.

Megosztás:

Facebook
Twitter
WhatsApp

Irakozz fel!

Iratkozz fel a hírlevelemre!

Nincs levélszemét küldés! További információért olvasd el adatvédelmi szabályzatot.

Facebook