Velemeny – rendori specialis egyseg

Velemeny – rendori specialis egyseg

“A Budapesti Rendőr-Főkapitányság speciális feladatokat ellátó egységnél egy hónapja foglalkozunk a Kettlebell-lel. Ezalatt a rövid idő alatt olyan mértékű volt az erő és állóképesség növekedés, amire sportemberek lévén egyáltalán nem számítottunk.

A jó fizikai és mentális felkészültség rendkívül fontos a feladataink biztonságos és hatékony végrehajtásához. Ezt a felkészültséget korábban hagyományos edzőteremben próbáltuk fejleszteni, de az edzések heti háromszor 2-3 órás időtartama, illetve a rengeteg bevetés miatt a szinten tartás is nehézkes volt. Nem is beszélve arról, hogy a korábbi sportsérüléseink (többnyire gerinc, térd, derék és izületi problémák) rendre „kiújultak” a hagyományos súlyokkal való edzés közben.

Ezzel szemben a heti kétszer egyórás kettlebell edzés mellett nemhogy az említett képességek szinten tartása sikerült, de olyan, szemmel is látható erőnövekedést, továbbá állóképesség növekedést tapasztaltunk, melyet 3 hónap hagyományos edzéssel is csak részben sikerült elérni. A korábbi sérülések nem jelentkeztek, sőt az egység egyik tagjánál az éveken át tartó gerincprobléma is javulni kezdett. Az is kiderült számunkra, hogy többek között kiváló kiegészítője és segítője a lövészet és közelharc gyakorlásának is.

A kettlebell, amellett hogy jó hatással van az egészségre, igen sokoldalú eszköz, az edzések hatására – egyetlen hónap alatt – szinten minden képességünk fejlődött, jobbak lettek a teljesítményeink, továbbá már most érezhetően terhelhetőbb az egység, mind fizikálisan, mind mentálisan. Mindezt a korábbinál kevesebb időráfordítással értük el, ami a számunkra az egyik legfontosabb tényező. Jó érzéssel tölt el minket, ha belegondolunk, milyen fejlődést érhetünk el hosszú hónapok, évek kemény munkájával.

Az egység tagjai már most kivétel nélkül szeretnének a kettlebellel még komolyabban foglalkozni.”

Megosztás:

Facebook
Twitter
WhatsApp

Irakozz fel!

Iratkozz fel a hírlevelemre!

Nincs levélszemét küldés! További információért olvasd el adatvédelmi szabályzatot.

Facebook