Variacios edzes – eroteljes javulas II.

Variacios edzes – eroteljes javulas II.

Tobben kerdeztetek, hogy mi okozta a hirtelen javulast a Bent Pressben. Am legyen…

Az FMS mereskor kiderult, hogy a bal vallam nem eleg mobil, ezert sokat dolgoztam korrekcios gyakorlatokkal azon, hogy ez valtozzon. De ez csak az egyik resze a tortenetnek, ugyanakkor nem elhanyagolgato resze…

Tehat RKC II.

Az egyik szunetben – pont a bent press blokk elott – probalgattam a 48 kilost, jobb kezzel. Miutan Pavel latta a nyomast, kerte, hogy mutassam be en a 48 kilossal a bent presst a resztvevoknek. Megtettem, Pavel megkoszonte. Mondtam neki, hogy ezt el is bukhattuk volna, mert a bal kezemmel ez a dolog egyaltalan nem megy ilyen fenyesen. Elmondtam neki a 3x-os kulonbseget. Annyit valaszolt: Jo, akkor ezt most megoldjuk.

Elvonultunk a sarokba, es megkert, hogy egy 16 kilossal mutassam meg a nyomast. Bologatott egy kicsit, majd mondta, hogy hozzak egy 32 kilost. Azert itt volt egy pillanat, amikor el akartam neki magyarazni a ket suly kozti kulonbseget, de hagytam, vegul is o a fonok.

Azt mondta: ” Amikor befordulsz a suly ala, inditsd el a gyakorlatot, tehat nyomd el magad a sulytol. A fejed melle teszem a kezem, es ahogy jelzest adok, a fejed forditsd a mutatoujjam iranyaba.”

Hm – gondoltam – hat ez baromi erdekes lesz. Ennyi erovel meg is vuduzhatna…Befordultam, elkezdtem nyomni, jelzett, raneztem, kinyomtam. Leraktam, es megkerdeztem: Fonok, akkor most pontosan mi is tortent?

Pavel – “Korabban a nyomas alatt bizonyos izmokat nem vontal be a mozgasba. Ahhoz, hogy ezt megtedd, a megfelelo iranyba kellett nezned. Abban segitettem, hogy a megfelelo pillanatban a megfelelo iranyba nezz, es ezzel minden izom egyszerre kerult aktivizalt allapotba. Egyszeru. ”

Aha..tenyleg…:)

Megosztás:

Facebook
Twitter
WhatsApp

Irakozz fel!

Iratkozz fel a hírlevelemre!

Nincs levélszemét küldés! További információért olvasd el adatvédelmi szabályzatot.

Facebook