Tiszta víz 2

Tiszta víz 2

Pár napja hívott fel egy ismerősöm azzal, hogy egy ismert fitnesz iskola girja instruktori képést indít, és mi erről a véleményem.

Nos, oka van annak, hogy nem olvasok ér írok fórumokat, nem keresem a fitnesz sztárok társaságát, nem megyek ki nagy fitnesz eseményekre – mert sem időm nincs erre, de legfőképpen kedvem ahhoz, hogy vagy azt olvassam, hogy mi mennyire rosszul csináljuk azt, amit csinálunk, vagy mások mennyire inkorrektek. A mi és ők tetszőleges módon cserélhetők fel minden mondatban, a jelzők pedig szintén szabadon fokozhatók egészen a vállalhatatlanul egyszerűig – de idézni most sem fogok.

1. Természetesen van véleményem – és azt elküldtem annak, akinek azt gondolom járt annyi, hogy értse, mostantól miért nem kell nekünk beszélgetnünk, sportról meg mozgástanulásról, tanításról.

2. Aki azt gondolja, hogy jó ötletek nem generálnak újabbakat, téved. Semmi gondom azzal, ha valaki szakmai tudás birtokában úgy dönt, hogy valami meglevő és értekeset kiegészít a saját tudásával, ötleteivel és tapasztalatával – és így valami újat hoz létre. Persze nem baj, ha ilyenkor nem felejti el az ember, hogy kitől tanulta az alapot. Ne felejtsük el – valahogy minden így jött létre, aligha vannak eredeti ötletek, de mindent lehet máshogy és remélhetőleg jobban csinálni, hát rajta. Ha csak annyi a cél, hogy még jobb legyen az, amit célként meghatározunk, megéri a munkát, fáradtságot a változtatás. Ha csak fénymásoló dolgozik, akkor azért a dolog számos sebből vérzik. Magyarán ha ez a képzés más,  jobb, értékesebb lesz – értem a motivációt. Ha a motiváció csak annyi, hogy legyen egy másik, mert az ami elsőként jött létre jól megy – akkor a motiváció helytelen, és ez rövidre is zárja majd az egész tevékenységet.

3. Igen, osztódással fognak szaporodni a funkcionális instruktor képzések itthon, mert nyilván reális, hogy 2-3 nap alatt tanári szinten meg lehet tanulni a súlyemelést, a kettlebell használatot, a saját testsúlyos gyakorlatokat, az eszközös torna gyakorlatokat és ha már lúd, legyen körvér – az atlétikai készségek se legyenek a körön kívül. Fura módon nekünk sikerült megértetni az emberekkel, hogy 3 nap alatt kemény munkával talán meg tudunk tanítani 6 gyakorlatot, de a hiba nyilván bennünk van.

4. Az, hogy a következőkben majd korrekciós eljárásokra ( FMS) épülő kurzusok is megjelennek – nyilván nem lep majd meg senkit.Ugye?

“Mielőtt megszólalsz, gondold meg, szebb-e az amit mondani akarsz, mint a csend amit megszakítasz!” És ez a mondás jelen történetre is igaz.

Egy megjegyzés: elnézést, de erre a postra kérem ne kommentáljatok. Köszönöm.

Megosztás:

Facebook
Twitter
WhatsApp

Irakozz fel!

Iratkozz fel a hírlevelemre!

Nincs levélszemét küldés! További információért olvasd el adatvédelmi szabályzatot.

Facebook