Tépés – további tanácsok

Tépés – további tanácsok

Az előző beirásban emlitettem, hogy a cél a gyakorlat gyorsitása. A kérdés az, hogy ez miképpen érhető el. Nos, egyből 3 módszer is rendelkezésre áll.

1. Természetesen megy tovább a szokásos program, amelynek célja a fogáserősség és csukló erősség fejlesztése. Az előbbivel kezdek jól állni, az utóbbi azonban mindenképpen fejlesztendő.

2. Továbbra is használom az izometrikus jellegű edzést. Ezt amúgy minden kártyásnak ajánlom, és a korábban már leirtam, tehát egy teljes pakli kártya, duct tape köré, és lehet gyakorolni az eltéphetetlen eltépését.

Ha nem tudod, ki Adam T Glass, nem meglepő. Dennis Rogers egyik legtehetségesebb tanitványa, aki cikkeket ir például Pavelnek is, és éppen az RKC vizsgájára készül, amit kétség kivül hozni fog, de még kevésbé ismert… Nagyon remélem hogy Adam idén Budapesten egy 2 napos strongman szemináriumot tart…

[youtube=http://www.youtube.com/watch?v=kMeM6wSr854&hl=en&fs=1]

3. A legfontosabb stratégia. Visszaveszem a paklit a felére, és megnézem, mennyi idő alatt birom eltépni. Megnéztem, ez kb 7-8 mp. Innen megyünk felfelé, 3-4 edzésenként hozzáadok 3 lapot.

Most kérdezheted, mi ennek az értelme…A kártyatépés elképesztő terheléssel jár, igazi megmérettetése az erőnek. Az idei évben a terveim ezek:
– Piatnik poker csomag tépés – 2o mp alatt
– IM Red nail
– Stabil 12oo oldalas telefonköny tépés, 15 mp alatt
– Összepattintani a 35o-es grippert. Ha minden igaz, ilyen lesz hamarosan a TS-ben.

2oo9-ben határozottan fejleszteni akarom magam a strongman vonalon…Dennis Rogers és Adam T Glass ebben rengeteget segit, a videóim ebben a témakörben is elsősorban a fejlődést kivánják dokumentálni, ezért is látható a videón a dátum. A videók alapján kapom a tanácsokat Dennistől és Adamtól.

Megosztás:

Facebook
Twitter
WhatsApp

Irakozz fel!

Iratkozz fel a hírlevelemre!

Nincs levélszemét küldés! További információért olvasd el adatvédelmi szabályzatot.

Facebook