TE is top atléta vagy…

TE is top atléta vagy…

Most biztosan arra gondolsz, hogy jó vicc, csak 2 hete kezdted az edzést, meg különben is, van rajtad X kiló. Nos, ha igy gondolod, itt az ideje a változtatásnak.

A top atléta definiciója – szerintem
Véleményem szerint a top atlétát elsősorban nem a maximum ereje, a snatch tesztjének ismétlésszáma, a testzsir százaléka határozza meg. Nem az edzéseinek intenzitása vagy éppen heti mennyisége. Tehát nem azok a mérhető vagy nem mérhető teljesitmények, amelyekkel magát másokhoz hasonlitja. A top atléta kizárólag magával harcol. Minden napon magát győzi le, a saját korábbi rekordját kivánja meghaladni. Ez pedig abban is megnyilvánul, hogy a top atléta számára a minőség az egyetlen standard.

Minőség – az edzésben
A top atléta nem engedheti meg magának, hogy az edzése ne érje el valamely aspektusból a 1oo%-ot. Minden edzésen jobbá akar lenni, önmagához képest. Mindegy hogy éppen az aznapi célja a kivitelezés javitása vagy egy új egyéni csúcs beállitása, az edzésben is a tökéletességet keresi.

Minőség – az étkezésben
A top atléta tudja, hogy az egyik nagy titok a helyes és egészséges ételek megválasztása. De nem is érné be kevesebbel, hiszen edzésein éppen eleget dolgozik ahhoz, hogy megérdemelje ezt.

Minőség – az edzőválasztásban

A top atléta tisztában van azzal, hogy a csúcsra internetről összeollózott edzéstervekkel nem lehet felérni. Tudja, hogy szakember segitsége kell ehhez. Azt is tudja, hogy minél magasabbra tör, annál inkább igaz ez rá. Tudja azt is, hogy nincs ideje arra, hogy mindenféle módszereket teszteljen, mert az ideje drága.

Minőség – időbeosztás
A top atlétát a racionális időbeosztás jellemzi. Pontosan tudja, hogy mi az, ami a céljai eléréséhez szükséges, és azokat meg is teszi. Pórbálja azokat az időrabló tényezőket kiiktani az életéből, amelyektől az élete egy cseppet sem lesz jobb, sőt talán még rontanának is motivációján. Ismeri a prioritás szinteket az életében, és ennek megfelelően cselekszik.

Minőség – a kapcsolataiban
Erre törekszik emberi kapcsolataiban. Tudja mely emberek a legfontosabbak a számára, és főképpen rájuk koncentrál. Megérti, hogy az emberi kapcsolatkban is működik a Pareto elv, erről majd később irok.

Magyarán minőség mindenben, amit csak csinál. Mert megérti, hogy valamit jól vagy rosszul csinálni általában ugyanannyi időbe és pénzbe kerül, de micsoda különbség a végeredmény!

Ha tehát a súlyt csak most vetted a kezedbe, máris jogod van magad top atlétának nevezni, ha képes vagy arra, hogy magad akard legyőzni. És nem másokat.

Megosztás:

Facebook
Twitter
WhatsApp

Irakozz fel!

Iratkozz fel a hírlevelemre!

Nincs levélszemét küldés! További információért olvasd el adatvédelmi szabályzatot.

Facebook