Szamok

Szamok

Ma megneztem, hogy eddig hanyan latogattak meg a honlapot, indulas ota…Hat kerem: 6200!!! Na igy mart ertem, belehuzok en is, irok majd gyakrabban. Elnezest.

Ami az edzest illeti.

Baromi nehez kompromisszimus megoldast talalni az erdekes edzes es a hasznos edzes kozott. Ahhoz azonban, hogy hasznosnak nevezzunk egy edzest, celnak kell lennie. Tiszta, megfogalmazott, papiron fuggo celnak. Amit tovabbi kisebb celokra bontunk le. Mashogy nem megy. Persze lehet masik cel is. Az edzes maga. Ehhez azonban nem kell terv es cel, csak egy suly meg egy kis kreativitas.

Egyszer egy ember videken utazva egy pajta ajtajan nyilvesszoket latott, es ezek mindegyike egy-egy cel teljes kozepen volt. Egy helyi embert kerdezett arrol, ki ez a mesterlovesz. Mire a helyi ember igy szolt: Oh, nem mesterlovesz ez, csak a falu bolondja, neha a pajta ajtajara lodoz, aztan korberajzolja…

Na most megkellene erteni, hogy a terv nelkuli edzes lovoldozes a pajta ajtajara. Elvezetes, meg akar eredmenye is lehet. ha csak ugy edzehetsz, akkor utolag eszreveszed, hogy “je, ebben is erosebb lettem, meg az is jobban megy…” Dicseretes. Kepzeld meddig jutottal volna, ha a celod az, hogy erosebb legyel, es ennek erdekeben edzel.  Ehhez viszont hozzaerto tervezes kell, ami a mindenkori szintednek megfelelo kihivast ad.

Megkerdeztek tolem, hogyan lehet az ero kulonfele fajtait – gyorsero, max ero, eroallokepesseg – fejleszteni, egyszerre. Bizonyos szintig haladast lehet elerni minden teren, de aztan mar nem. nem mehetsz egyszerre Szegedre es Debrecenbe. Valahol a ketto kozott lehetsz, amikor csak egy biztos, egyik helyen sem vagy.  Lehet-e a cel az edzes maga? Persze, ha ebben leled oromod, ez szuper. Ahogy Brett Jones master RKC mondta: En az eredmeny miatt edzem, nem az edzesert.

Megosztás:

Facebook
Twitter
WhatsApp

Irakozz fel!

Iratkozz fel a hírlevelemre!

Nincs levélszemét küldés! További információért olvasd el adatvédelmi szabályzatot.

Facebook