SwissBalls – instabil felületi edzés kritikája

SwissBalls – instabil felületi edzés kritikája

A Zhealth egyik állítása szerint instabil felületi edzést  – IFE, én nevezem így az egyszerűség kedvéért – az agy veszélyként érzékeli, és beindítja a védekező reflexeket. ( startle reflex) Ennek az egyik megnyilvánulása, az izomerő hirtelen változása, sajnálatosan negatív módon. A kurzuson ezt lehetősége volt mindenkinek kipróbálni, de mivel én vagyok az örök szkeptikus, így a csoport előtti tesztet rajtam végezte el Dr. Cobb. az izom erejét izom-teszten keresztül mérte fel, majd rövid IFE után becslésem szerint 40-50%  volt az esés. Azért ezen már érdemes elgondolkodni, igaz?

Jó ideje tudjuk, hogy a boka rehabilitáción túl a swiss ball gyakorlatok előnyei…nos…minimálisak. Ahogy Eric Cressey írta:

Az egyik leggyakrabban idézett vita az instabil felületi edzés ellen – IFE – az, hogy nem engedi meg a megfelelő ellenállást létrehozását amely az erő növeléséhez szükséges – és a mi kutatásunk pontosan ezt a tézist erősítette meg. Továbbá, azt is demonstráltuk, hogy az IFE kioltja a stabil felszínen történő edzés hatásait. Máshogy fogalmazva, az edzők azzal a reménnyel alkalmazzák a az IFE edzéseket, hogy növeljék a proprioceptive rendszer hatékonyságát, ami gyakorlatilag negatívan hat az atlétikus minőségre, és nem számolnak azzal, hogy mindez kézség-specifikus.

Alább egy komplett idióta látható, aki egyértelműen nem olvasta Eric Cressey tanulmányát.

[youtube=http://www.youtube.com/watch?v=GDs8RvDZKTY&hl=en&fs=1&]

Megosztás:

Facebook
Twitter
WhatsApp

Irakozz fel!

Iratkozz fel a hírlevelemre!

Nincs levélszemét küldés! További információért olvasd el adatvédelmi szabályzatot.

Facebook