StrongFirst

StrongFirst

Pár napja nem jelentkeztem, hiszen kollégáimmal A StrongFirst I és II szintű kettlebell oktatói képzést vezettük. Ez a képzés azt gondolom a kettlebell oktatói képzések – vagy bármely jellegű oktatói képzést beleértve –  között is kiemelkedő minőséget képvisel, és nem csak a csapatunk miatt igaz ez az állítás. A StrongFirst egy hatékony és könnyen reprodukálható rendszert kínál, és a mozgástanításhoz egy elképesztően egyszerű eszközt, a kettlebellt választotta. Jól olvasod, ez nem egy kettlebell oktatói program valójában, hanem mozgástanítás, kettlebell eszközzel.

A hétvégi képzés vezető oktatói és asszisztensei.

Természetesen kívülről nézve szinte elképzelhetetlen, hogy egy ilyen egyszerű eszköz alkalmas legyen egy ilyen komplex feladatra, mint a mozgásoktatás, de a helyzet az, hogy kettlebell – vagy girya – önmagában természetesen alkalmatlan arra, hogy ezt a szerepét betöltse. Ehhez szükség van arra a rendszerre, amely lépésről-lépésre vezető az oktatókat a mozgások tanítása során. Nem véletlen, hogy az I-es kurzus során összesen hat alapgyakorlatot tanítunk meg és nem harminchat technikát…

Az oktató-jelöltek megértik az adott gyakorlat részleteit – biomechanika, légzés, ritmus, sebesség, egyéni differenciák, sérülések, didaktikai alapelvek – így képesek lesznek a legkülönfélébb életkorú, mozgásminőségű és testalkatú tanulókkal is foglalkozni. A lehető legkevesebb korrekciót tanítjuk a tanulóknak, mert olyan részletes és intelligens progressziókon vezetjük keresztül őket, amivel megnehezítjük a hibás kivitelezést.

Azoknak a jelölteknek, akik a három napban velünk dolgoztak vasárnapra biztosan kiderült, ez nem egy átlagos fitnesz szakember képzés.

Sőt, valójában egyáltalán nem fitnesz szakembereket képzünk! Hanem hiteles vezetőket/edzőket, akik képesek arra. hogy pozitív változást okozzanak a tanulóik életében.

A StrongFirst csapata nem várja a változást, mert maga a változás. Ha engem kérdezel, a StrongFirst piaca nem a fitnesz. A StrongFirst életstílus, filozófia, életszemlélet. A StrongFirst közösség, barátság, segíteni akarás és folyamazos fejlődés.

Erő, Becsület, Csapat.

Ez a StrongFirst.

Megosztás:

Facebook
Twitter
WhatsApp

Irakozz fel!

Iratkozz fel a hírlevelemre!

Nincs levélszemét küldés! További információért olvasd el adatvédelmi szabályzatot.

Facebook