Russian Kettlebell Challenge – mi is ez?

Russian Kettlebell Challenge – mi is ez?

Amikor megkezdtem az RKC rendszer megismerését, rögtön volt valami, ami megfogott. Ez pedig a tökéletes kivitelezésre való törekvés. Tökéletes kivitelezés, amely előrébb való a mennyiségnél. Ez volt az első pont, ahol azt éreztem, igen…Ez nem egy fitnesz vagy erőnléti rendszer.

Kis kitérő. Számtalan olyan fitnesz guru járja a világot, akik szemináriumokat tartanak erőnlét és erő növelés témakörben. Amiben Pavel fantasztikus, hogy ő az a “guru”, aki elmegy mások képzéseire, hogy a legjobbaktól tanuljon. Ahogy végigcsinálta a CK-FMS képzést, hogy ott volt a Zhealth képzésen is. És azért ez rengeteget mond el Pavelről. Sosem tanulnék olyantól, aki már nem akar tanulni.

Aztán belekerült az RKC oktatásba a korrekciós gyakorlatok és azt azt megelőző felmérések lehetősége. Ettől a pillanattól a kérdés már nem az volt, hogy erősebbé vagy fittebbé tudod-e magad, vagy a kliensed tenni. Hanem az, hogy megteheted-e? Ugye érzed a kettő közti különbséget?

Aztán az RKC nyitott az olyan hihetetlenül értékes rendszerek felé, mint az FMS és a Zhealth. Ami azért érdekes, mert mindkettő vezérkara és vezetői oktatói szinte kivétel nélkül RKC végzettséggel is rendelkeznek. És innentől kezdve 100%-ban tudom, hogy amit oktatok az nem csak egy dinamikusan fejlődő rendszer, de abban biztos vagyok, hogy amit mi RKC oktatók kínálunk, páratlan irány a fitnesz területén, ha egyáltalán mi még ebbe a kategóriába tartozunk.

Érdekes, hogy a közösségünk nem akart sosem versenyszerűen azzal foglalkozni, hogy ki mennyit szakít, ránt fel vagy lök. Valahogy ez sosem került előtérbe, mégis hihetetlen teljesítményeket láthatsz az RKC blogokon. Közben pedig számos RKC dolgozik elismert, a világ elitjéhez tartozó sportolókkal.

Ha össze kellene foglalnom, hogy mit csinálunk, talán ez lenne az a mondat: Mi a tökéletes mozgásra tanítunk, amelyen keresztül egészséges, fitt és erős lehetsz.

Ennyi. Az élet egyszerű.

Megosztás:

Facebook
Twitter
WhatsApp

Irakozz fel!

Iratkozz fel a hírlevelemre!

Nincs levélszemét küldés! További információért olvasd el adatvédelmi szabályzatot.

Facebook