RKC – Svédország

RKC – Svédország

Múlt csütörtökön keltem útra, hogy csoportot vezessek Pavel felkérésére az első Svéd RKC programon. Finoman szólva megtisztelő lehetőség, főképpen, amikor megláttam a többi oktató nevét a program előzetes tervén: Brett Jones és Tommy Blom. Nem akármilyen lista – főképpen, hogy Pavel sem akarta kihagyni ezt a képzést.

Első nap – Az snatch teszt 2011 óta már nem az első napon van, ami nagy könnyebbség, mert ha valaki itt letépi a bőrt a kezéről, úgy 3 nap szenvedés vár rá. Szakmailag is indokolhatóbb a snatchet csak a swing, clean és snatch tanítás után tesztelni, a helyesen kivitelezett technika birtokában sikeresebbek és biztonságosabbak a tesztek is. Közel 50 jelölt jelent meg az első napon, és elmondhatom, hogy ezek a skandináv emberek nem mennek a szomszédba egy is keménységégért. Tanulmányt lehetne írni a Svéd és az Olasz RKC program eltéréséről – mindkettő máshogy volt fantasztikus. Ezen a napon 800 körül volt csak az extra swingek száma, és akkor még a 2 extra “workout-ot” még nem említettem.

Második nap – PM bemelegítéssel kezdtük, és a nap programja a TGU, guggolás és snatch hármas volt. Az új felosztás miatt rengeteg idő van arra, hogy kisebb csoportokban is dolgozhassunk a jelöltekkel, ami mind az instruktornak mind a jövendő instruktoroknak hihetetlenül hasznos és tanulságos. Ezen a napon 2 extra workout került a programba, és a nap végén lement a szakítás teszt is – kifejezetten jó eredménnyel. A nap végére azért már látható volt a fáradtság, de a záró edzést hatalmas hangulatban nyomta le a csapat – felemelő volt.

Harmadik nap – A záró napon közel 2 óra gyakorlás után egy workout következett, és aztán elméleti oktatás volt soron. Ebéd előtt még lement a technikai teszt, és akinek az előző napon nem sikerült a szakítás teszt, újra nekifuthatott. Minden sikeres teszt hatalmas tapsot kapott – a közösség meg jól vizsgázott! Ebéd után hirtelen benépesült a csarnok, hiszen megérkeztek a próba tanításra jelentkező áldozatok. Közel 80 ember jött el, így hirtelen 130 ember volt a területen, eszméletlen hangulata volt az egésznek. Az egy órás tanítást pedig a záró grad workout követte. Nos, ezt nem mesélem el, legyen meglepetés…

A programot a diplomák átadása zárta, és persze a szokásos fotózás.

Megosztás:

Facebook
Twitter
WhatsApp

Irakozz fel!

Iratkozz fel a hírlevelemre!

Nincs levélszemét küldés! További információért olvasd el adatvédelmi szabályzatot.

Facebook