RKC I összefoglaló

RKC I összefoglaló

3 nap, és az eddigi visszajelzések alapján nem is akármilyen 3 nap. Sorban kapom az emaileket, hívásokat, sms-eseket, amit nagyon köszönök. Mindenki aki most RKC címet kapott tudja, hogy megdologozott azért, hogy a neve mellé írhassa, RKC. Persze idén is voltak, akiknek első körben nem sikerült, de természetesen mindenben segítünk, hogy a hiányzó teszt sikeres pótlásra kerüljön.

Az utolsó nap a legkeményebb, de nem csak fizikailag. Az előző két nap terhelésse összeadódik, már szinte minden fáj, de figyelni kell és érdemes is, mert Pavel, Rif és Kenneth olyan hihetlen szakmai tudással rendelkezik. hogy nem lehet egy percre sem elbambulni.A harmadik napon fáradtan kell bemutatni a lehető legtökéletesebb technikai kivitelezésben a gyakorlatokat. Gonoszság? Korántsem. Három nap alatt annyi ismétlést végeztetünk el a jelöltekkel, hogy a technika beég. De annyit nem tudunk velül elvégeztetni, hogy a motoros elmélet szerint az autonóm szakaszig eljussunk. Mi tehát a megoldás? Ismétlések, tökéletes formában, stressz alatt. Stressz alatt az amigdala veszi át az uralmat, és a bevitt információ teljesen más módon és területen kerül eltárolásra. Ergo ha stressz alatt közel optimálisan vagy képes snatchelni, swingelni, akkor stressz nélkül ez nem okozhat problémát. Ezért nem egy flipchart előtt rajzolgat Pavel, hanem gyakorlatokkal viszi el a klienseket a lehető legmesszebb.

Az, hogy Kenneth és Andrea fantasztikus, eddig is tudtam, és Pavel zsenialitása sem volt számomra kérdéses. Mark Reifkind azonban lenyűgöző. Ez a kis ember szerintem a világ egyik legjobb edzője, aki a mai napig erőemelő rekordokat tart Kaliforniában, aki az USA erőemelő csapatának kapitánya volt és még sorolhatnám az eredményeit. Írhatnék róla még, de ezt látni/hallani kell.

A technikai tesztek jelentették a jelöltek számára azt, hogy lassan a finishez érkezett a képzés, és eljön a záró program, a Grad workout. A Grad workout az erő és akarat tesztje – mondhatjuk azt, hogy felesleges macho erőfitogtatás, de erről talán kérdezzük meg a résztvevőket…:)

A Grad workout ez volt:
90 méteres focipálya – 20 mp sew-saw press, 5 swing, 20 mp sew-saw 10 swing és így tovább.
teljes pálya vissza – fej felett tartva az egyik súlyt, a másikat rögzítésben
teljes pálya vissza – farmer járás
dupla súllyal 5×1-1 dupla clean/guggolás, nyomás
teljes pálya vissza – 20 mp swing járásban
1 perc gobblet tartás egy súllyal
teljes pálya vissza – súly fej fölötti tartásban
teljes pálya vissza – 20 mp swing járásban
5x 1 clean, guggolás, nyomás – egy súllyal
teljes pálya vissza – 20 mp swing járásban
1 perc gobblet
teljes pálya – swing járásban, nincs szünet, az utolsó ember bevárásáig

Elég gonosz? Szerintem embertelen, amiért elnézést kérek…:)

Az első 3 kör volt az, ami határozottan tervben volt, a többit az adja meg, hogy a csoport még hol áll, mert a cél a messze komfort zónán túli edzés ebben az esetben. Mivel a jelöltek alacsony súlyokkal dolgoztak – egy embernél volt 2×20 kiló, ha jól láttam és láthatóan ez borzalmas volt, mert Laci utolsónak de hősiesen be is jött – ezért az eredetileg 20 perces Grad workout 30 perces lett, na de ki számolja az időt, amikor jó a társaság és az idő, igaz?:)

Általában a Gradet a vezénylő instruktor nem csinálja a csoporttal a vége tesztet – én sem terveztem – de aztán arra gondoltam, hogy a vezető dolga az lenne, hogy vezessen, vagy mi.. Ennek okán felkaptam 2x 24 kilóst, és lenyomtam velük, az utolsó kört kihagyva – teljes focipálya vissza swingben, lerakás nélkül – az egészet, mert innentől már látni kellett az arcukat és tudni azt mondani, hogy vége. Közben Pavelnek számos jó ötlete volt – a két clean/guggolás/press kombó – ami ekkor már nagyon rombolt, de sétálós swing a végén tette fel az i-re a pontot, amiért nálam lehet panasszal élni. Aki pedig a végén odajött, és beállt a körbe, az tudja, hogy minden percét megérte a 3 nap.

RKC

Megosztás:

Facebook
Twitter
WhatsApp

Irakozz fel!

Iratkozz fel a hírlevelemre!

Nincs levélszemét küldés! További információért olvasd el adatvédelmi szabályzatot.

Facebook