Profi vs amatőr IV.

Profi vs amatőr IV.

Folytassuk a gondolatmenetet, amig tart a lendület…

Amikor a tökéletességet használom, akkor részint a kiválóságra gondolok. Van egy kis probléma azonban a kiválósággal, ez pedig az, hogy a random – véletlenszerű – kiválóság semmit sem ér, sőt, bosszantóbb, mint az állandó közepes teljesitmény…Álljunk egy pillanatra – mondhatod – hát eddig a kiválóságról papolsz, most meg a közepességet dicsőited? Nem…

A kiválóságra való törekvés azt jelenti, hogy magarsra teszed a lécet – nem máshoz mérve elsősorban, hanem magadhoz – és arra törekszel, hogy mindig átvidd. Persze kényelmes lenne nem túl magasra tenni, mert akkor a siker garantált. De ez önmagad becsapása lenne.

A profi és az amatőr is beálltja a lécet, és megesik, hogy az amatőr is átviszi a profinak állitott lécet. Azonban a profi mindig átviszi…Az amatőr többnyire nem, és ha mégis, szinte maga sem hiszi el. Nála ez minden tényező szerncsés együttállása, a profinál töbnyire tervezés.

Tehát a kulcs nem az esetenkénti kiválóság, hanem a minőség biztositása. Ha valaki nem tud állandó magas kiválóságot biztositani, akkor inkább legyen közepes, de állandóan az. Hadd fejtsem ki.

Betérsz az A étterembe. Az étel fantasztikus, a kiszolgálás szuper, és az ár is jó. Ez szuper, el is határozod, hogy ide gyakrabban jössz. Miért?

Mert eddig a B étterembe jártál, ahol az étel egyértelműen rosszabb, mint az A étteremben.

Újra az A étteremben vagy, ma valahogy az étel haloványabb, a kiszolgálás szuper, eltekintve attól, hogy a számlát elrontják, de javitják, miután szólsz. OK, ezt még kibirod…

Megint az A étterem, mert olyan jó főznek. De nem ma…a leves hideg, a hús sótlan, habár a kiszolgálás kedves, és a számla is OK.

B étterem. Minden a régi. Semmi extra, elfogadható. Semmi meglepetés, az biztos…

Újra az A étterem. Ez HIHETETLEN, ilyen jót még nem ettél. Szuper, na ezért jársz ide.

És megint az A étterem. Borzalmas. Ma semmi sem sikerül nekik…

És ez igy megy, amig egyszer azt veszed észre, hogy egyre többet jársz a B étterembe. De vajon miért? Csak nem az állandó minőség az, amiért ez vonzóbb. Persze, az A étteremben igazi mesterek dolgoznak, de ott rendelni olyan, mint az orosz rulett. Talán igen, talán nem…

A lényeg az, hogy olyan minőséget, kiválóságot határozz meg magadnak, mint cél, amit tartani akarsz. Mert néha kiválónak lenni, nem nagy dolog….

Megosztás:

Facebook
Twitter
WhatsApp

Irakozz fel!

Iratkozz fel a hírlevelemre!

Nincs levélszemét küldés! További információért olvasd el adatvédelmi szabályzatot.

Facebook