Profi vs amatőr II

Profi vs amatőr II

Ha azt gondolod, hogy a profit a pénz teszi profivá, akkor tévedsz, és éppen úgy gondolkozol, mint a celeb, aki azt hiszi hogy sztár, mert a TV-ben van. Forditsd meg a sorrendet. A profi azért lett profi, mert eldöntötte, hogy az lesz, megtervezte azt, miképpen lesz az, kivitelezte a tervet és….azzá vált. Úgy döntött, amit tesz, azt tökéletesen teszi, mert csak igy érdemes. Minden ami ezalatt marad, az nem méltó hozzá. Nem azért mert mások szerint nem méltó, hanem mert magához nem tartja méltónak a kevesebbet, mint a tökéletest, vagy az arra való törekvést. Az, hogy ezzel esetleg még sok pénzt is keresett most a téma szempontjából másodlagos…Ha igy van hidd el, van egy csomó irigye, akik pont a munkát nem látták sosem…:)

Ne gondolj nagy dolgokra. Bementem egy kávézóba a héten, a hely tökéletes volt, a kiszolgálás szintén, a kávé pazar és még a mellékhelyiség is kultúrált volt. Ha valami eszembe jutott erről az annyi, ez igen, nagyon profi volt minden. De vegyük a pincért, aki kiszolgált. Kevesebb mosolyért is ugyanazt a borravalót kapta volna, lehetett volna a a cafe latte kevésbé habos, és nem kellett volna háromféle édesitőt kihoznia, mert amúgy egyet sem használok… Valamiért mégis megtette. És amikor a kávézóban hagyott tollal futott utánam – 25 forintos tollról beszélünk – akkor megint csak hozzátett ehhez az érzéshez.

Tehát a profi és az amatőr között nem a pénz az, ami különbséget jelenti, mint ahogy ebben a kontextusban a profi nem a számitó szakembert, az amatőr pedig a lelkes műkedvelőt jelenti. Mert akkor hajlamosak lennénk azt hinni, hogy a profi nem leli örömét abban amit csinál. Ez egyszerúen nem igaz.

Megosztás:

Facebook
Twitter
WhatsApp

Irakozz fel!

Iratkozz fel a hírlevelemre!

Nincs levélszemét küldés! További információért olvasd el adatvédelmi szabályzatot.

Facebook