Primal Move

Primal Move

Sokan olvashattak hosszú ideje arról, hogy mekkora lendülettel vetettem magam bele a GN terjesztésébe. Több szemináriumot szerveztem, és persze Európába hoztam az alapítót.

A kitartó munka eredménye az lett, hogy felkértek – vezessem az európai operációt, és szervezzek instruktori képzéseket. A programokhoz semmiféle segédanyag, intruktori kézikönyv, gyakorlatok listája és tanítási módszertan nem állt rendelkezésre, így azokat magam kezdtem megírni. Ezeknél már az FMS alapelveket vettem figyelembe, mert ugye akinek kalapácsa van, az mindent szögnek néz.

Megjegyzés – Lantos Juci RKCII annak idején pont az első ilyen tesztről számolt be, habár nem tudta, hogy teszten van. Klikk..

Sajnos ezekre a változtatásokra a GN képviselet nem volt “vevő”, és miközben több közös program is elmaradt, a csúcs az volt, amikor egy előre lebeszélt Sand Diego-i 2 napos tréninget akkor mondtak le, amikor már ott voltam. Illetve le sem mondták…Ezért szeptember elején úgy döntöttem, hogy az Functional Movement Systemre támaszkodva egy másik rendszer fejlesztését kezdjük meg pár barátommal és mentorommal, hiszen a kézikönyv és minden más is készen állt, a név pedig pár hete született meg: Primal Move.

A 360GYM edzői ezt a módszertant használják edzéseikben – most még csak bemelegítéskor, de januártól foglalkozások is indulnak – és már a nyár óta az FMS volt az, ami alapján a mozgásokat rendszereztem. A tapasztalatok azt mutatják, hogy egy rendkívül hatékony, szórakoztató és biztonságos mozgásformát sikerült létrehozni. Erről hamarosan majd többet is olvashatsz.

Megosztás:

Facebook
Twitter
WhatsApp

Irakozz fel!

Iratkozz fel a hírlevelemre!

Nincs levélszemét küldés! További információért olvasd el adatvédelmi szabályzatot.

Facebook