Mogyoróvaj

Mogyoróvaj

Mogyoróvaj – Peanut Butter

Az egyik kedvencem, de bosszant az, hogy:
– itthon alig lehet kapni, főleg az igazán jó márkák hiányoznak
– amit kapni lehet, az cukorral készül. A mogyoró vaj önmagában sem egy light cucc, ezen a cukor valljuk be nem sokat segít.

Ennek okán ma a következőt csináltam:

– fél kiló pörkölt, sótlan mogyoró
– 15 deka pörkölt, sótlan mandula
– oliva olaj – kb 4-5 evőkanál, minden 10deka esetén egy evőkanál jó alap
– stevia, mint édesítő – 1,5 kávéskanál
– egy kis só, de tényleg nagyon kevés…
– lenmagolaj – kb 1/2 evőkanál

Ebből egy mixer segítségével – legyen elég erős – 3-4 perc alatt készen is lett a saját mogyoróvajam.

Megosztás:

Facebook
Twitter
WhatsApp

Irakozz fel!

Iratkozz fel a hírlevelemre!

Nincs levélszemét küldés! További információért olvasd el adatvédelmi szabályzatot.

Facebook