Mire van erod?

Mire van erod?

Mindenre. Illetve arra, ami fontos. Valahogy igy kellene lennie, es megis a nap vegen/het vegen/honap vegen az ember azt latja, hogy keveset haladt. Mindegy, hogy ez most az edzes, vagy mas fontos ugyek. A baj az, hogy a legtobben meg realis celok es jo tervezes mellett is keptelenek arra, hogy jo hatasfokkal dolgozzanak.

Nekem az egyik nagy valtozast az eletemben a warrior diet hozta. Nezzuk csak. Ha napi 5x eszem, az ugye realis, hogy alkalmankent 20 percet szamolom minden etkezesre. Mivel egy alkalommal eszem, erre szamoljunk 40 percet. Tehat naponta 100 perc helyett az csak 40 perc. Napi 1 ora megtakaritas. Netto. Miert netto? Mert a brutto hatast nem vettem, ami nem mas, mint a minden etkezes utan menetrendszeruen erkezo faradtsag/levertseg/almossag. Akarhogy is, egy honap alatt 30 ora pluszban vagyok, ami majdnem 4×8 ora, tehat 4 napnyi munka…Hm….

A masik remek dolog az, hogy az ember a TV-t es a hireket kizarja amennyire lehet az eletebol. Ha egyszer alkalmad lesz arra, hogy hosszabb idore kulfoldre/nagyon videkre utazz, megerted mire gondolok. Van egy olyan tavolsag, ahol a hazai hirek mar nem erdekesek, a kuldoldi hirek meg amugy sem erdekelnek, mert nem az en orszagom. Es annak ellenere, hogy fogalmam sem volt arrol, mit tortenik itthon, amikor hazajottem, kepzeld Magyarorszag letezett. Es nem lett tobb, vagy kevesebb attol, hogy en kovettem-e a hireket, vagy sem. Nem lebeszelni akarlak arrol, hogy a hireket olvasd, de az a 10 perc, amit azzal toltesz, hogy a neten megnezed, Angelina Jolienak gyereke szuletett, mennyit tesz hozza az eletedhez? Mondjuk semmit? Es mennyit vesz el? Nos, 10 percet.  Szorozz batran…Az hir ami fontos, ugyis eljut hozzad. Mert kapsz egy emailt, mert elmondja a baratod, mert errol beszelnek a metron.

Ezert van az, hogy ha tevet nezek, az szinte mindig DVD. Azt nezem, amit en akarok, akkor, amikor idom van ra. Sot, ezt a gyermekeimnel is bevezettuk szuletesuk ota. Kegyetlen szulok lennenk? Vallalom…:)

A lenyeg az, hogy allits fel prioritasokat az eletedben, tudd mi az, ami igazan fontos, es ne habozz lemondani azon dolgokrol, amik raboljak az idodet, es nem tesznek hozza semmit az eletedhez.

Es ha most azt mondod, hogy azert Angelina Jolie biztosan boldog, hogy Te elolvastad a hirt rola, akkor buborekban elsz. Azt sem tudja, ki vagy…

Megosztás:

Facebook
Twitter
WhatsApp

Irakozz fel!

Iratkozz fel a hírlevelemre!

Nincs levélszemét küldés! További információért olvasd el adatvédelmi szabályzatot.

Facebook