Miert mukodik?

Miert mukodik?

Gyakran teszik fel nekem azt a kerdest, hogy mitol mukodik az RKC modszer, miert erezheto ilyen hamar a valtozas…Nos, viszonylag egyszeru a valasz. Az RKC a gyakorlatokat ket csoportra osztja, erogyakorlatok es ballisztikus gyakorlatok. ( Grinds / quick lifts)

Az elso csoportnal a cel a maximalis feszitettseg elerese, megtanitasa. Tehat pusztan azzal, hogy az illeto megtanulja a leheto legtobb izomrostot es izmot bevonni a munkaba, mar erosebbe valik, es az eredmeny hamar jelentkezik. Semmi mas nem tortenik, mint megtanulod, hogy kellene egyebkent is egy nehez sullyal dolgoznod, fuggetlenul a valos sulytol.

A masodik csoport eseten a cel a maximalis gyorsulas, robbanekonysag elerese a kivitelezes soran, amit szinten a test osszehangolt munkajaval erunk el. Tehat a cel nem az eppen elegendo ero letrehozasa ahhoz, hogy az ismetles sikeres legyen, hiszen takarekos modon nem lehet a maximalis gyorsulasra torekedni.

Mindig is kiemeltem, hogy az RKC modszere amolyan hattertamogatas, nem onallo sport, de onallo rendszer. Teljesen mindegy, hogy mi a munkad – tehat civil vagy akinek csak ennyi testmozgas jut, hobbybol sportolo vagy profi sportember – a rendszer hattertamogataskeppen ott fut a hatterben…

Megosztás:

Facebook
Twitter
WhatsApp

Irakozz fel!

Iratkozz fel a hírlevelemre!

Nincs levélszemét küldés! További információért olvasd el adatvédelmi szabályzatot.

Facebook