Maros Barbara világbajnoki bronzérmes!

Maros Barbara világbajnoki bronzérmes!

Ujra egy Kettlebelles lany ert ert sikert…:) GRATULALUNK!

http://judoinfo.hu/index.php?option=com_content&task=view&id=2001&Itemid=2

Alabb a judoinfo cikke:

Image

Szép magyar sikerrel kezdődött a bangkoki junior-világbajnokság: a KSI SE ifjú tehetsége, Maros Barbara pályafutásának első világbajnokságán bronzérmet szerzett! Az 52 kilogrammos magyar dzsudoka csak a későbbi aranyérmes japán Kagaja előtt volt kénytelen fejet hajtani.


Maros Barbarának nem volt könnyű a sorsolása, mindjárt az első körben dél-koreai ellenféllel kellett ki-ki meccset vívnia, azzal a tudattal, hogy csak az egyikük folytathatja majd a küzdelmeket. Nos, Pánczél Gábor és Preiszler Gábor tanítványa kevésbé izgult mint riválisa, Hongot kétszer is hibázásra kényszerítette, s végül a második, jukót érő intéssel megnyerte a párharcot.

A brazil Silva következett, s a tét továbbra is a folytatás volt, a vesztes helyezetlenül búcsúzott. Maros az első fél perc végén megingott, ellenfele vazarit ért el, ám ezt követően már a magyar uralta a mérkőzést, s végül a harmadik percben a második vazarijával ipponra hozta az összecsapást.

A negyeddöntőben a német Zimmermann várt rá, aki ebben az évben négy rangos juniortornán is dobogós volt. Maros Barbara ellen semmi esélye sem volt, a magyar lány egy jukóval szerzett vezetést, majd a harmadik perc végén ipponnal nyert.

Az elődöntőben a japán Kagaja következett, akiről annyit lehetett tudni, hogy Lyonban ezüstérmes lett, vagyis remek képességű dzsúdósról van szó. Barbara kezdett harcosabban, az első perc végén a japánt intették is, de a meccs egyetlen, sajnos ippont érő akciópontját Kagaja kapta, így ő jutott a fináléba.

Maros Barbara a bronzmeccsen a brit Samantha Clark ellen javíthatott, s akárcsak a nyitómeccsen a koreai rivális ellen, ezúttal is jobban bírta idegekkel ellenfelénél, s a szoros összecsapást végül egy intésekért kapott jukóval nyerte meg.

Eddig nem voltak szép emlékei a junior-világbajnokságról, hiszen két éve sokáig beszédtémát jelentő körülmények között lemaradt az indulásról (bár jelen volt Dominikában, nevezési hiányosságok miatt a sorsolásnál nem vették figyelembe), most azonban már vannak: Maros Barbara junior-világbajnoki bronzérmes!

Megosztás:

Facebook
Twitter
WhatsApp

Irakozz fel!

Iratkozz fel a hírlevelemre!

Nincs levélszemét küldés! További információért olvasd el adatvédelmi szabályzatot.

Facebook