Marokerő – zárt tipus

Marokerő – zárt tipus

Az előzőekben megkülönböztettem a zárt és nyitott marokerő fejlesztést. Amig nem volt a kezdben Rolling Thunder, addig a nyitottat egyszerűen nem lehet érzékeltetni…

Haladjunk tehát a zárt irányában. Az egyik legjobb fejlesztési lehetőség a marokerősitő nyomkodása. Felejtsd el a gumikarikát meg a nulla ellenállásban forgalmazott, fitnesz marokerősitőket. Túl azon, hogy milliószor össze birod nyomni – ami dicséretes – érdemes lenne nem csak a marokerő állóképességét, hanem maximális erejét is fejleszteni, igaz?

Az első stáció az, hogy a 1oo, 15o vagy még erősebb grippert össze tudod-e nyomni. Feltehetőleg igen, ha már tudsz snatchelni minimum 2o kilóval, 2o darabot kezenként.

Nos, ha sikerült az összenyomás, akkor törekedj arra, hogy elindulj abba az irányba, hogy eljuss ugyanazon gripperrel a folyamatos 5-1o szabályos ismétlésig. Kb 1o darabnál tudsz majd a következőre felváltani. De addig is számtalan megoldás létezik, ezt akkor vesd be, ha már 4-5 ismétlés megy.

Forintos ötlet – a Gripper szárai közé szorits be egy 1oo forintost, és tartsd ameddig birod. Ha ment 1o másodpercig, jöhet az 5o forintos. És ha ez is megy, válts az 5 forintosra. Ezek ugye egyre vékonyabb érmék, és a két gripper közti tartásuk nem kis feladat.

Gripper, kitartással – Erre tökéletesen alkalmas a piros gumiszalag, amelyik a leggyengébb a sorban. Lépj bele jobb lábbal a szalagba, ha a jobb kézzel dolgozol. Csipd össze a szárakkal a gumiszalagot, és próbáld nyújtott kézel elemelni a karod a testedtől, lehetőség nyújtott kézzel addig, amig a karod párhuzamos lesz a talajjal. Közben a Grippeből ne szabaduljon ki a gumi.

Marokerő és csukló – Szoritsd össze a gripper koccanásig, és lassan kezdd el forgatni az öklöd minden olyan irányba, amerre a csuklód engedi, miközben nem engeded fel a Grippert.

Két Gripper – Szoritsd össze koccanásig mindkettőt, és végezz feszitett árnyékbokszolást.

Megosztás:

Facebook
Twitter
WhatsApp

Irakozz fel!

Iratkozz fel a hírlevelemre!

Nincs levélszemét küldés! További információért olvasd el adatvédelmi szabályzatot.

Facebook