Lehet-e a kettlebellel rosszul edzeni?

Lehet-e a kettlebellel rosszul edzeni?

Azért az ember sepregessen a saját háza körül is, ha teheti – és miért ne tehetné. Mielőtt úgy tűnne, hogy mi vagyunk – a StrongFirst – a világ legjobb edzői, akik mindannyian birtokolják a titkos tudást, amelyből foglalkozásaink során pipettával csepegtetünk valamennyit, hogy mások is az igazság birtokosai lehessenek idővel, nos mi sem vagyunk hibátlanok, sőt.

A StrongFirst – korábban RKC – alapelvei is sokat változtak az elmúlt 10 évben, és igazán az elmúlt 2-3 év az, amikor ez a folyamat felgyorsult. Annak felismerése, hogy a kevesebb néha több üzletileg nem a legjobb modell, de mindenképpen a legtisztességesebb. Megtanítani az alapokat, alapelveket oktatni amelyek túlélik a trendek változását, tanulói közösséget építeni vásárlói közösség helyett jó döntésnek bizonyult. Három nap alatt ugyan hat alapgyakorlatot tanítunk, de a szélesség helyett a mélység kap nálunk szerepet, mert azt gondoljuk nem a gyakorlás, hanem az egyre tökéletesedő gyakorlás teszi a mestert.

A nehéz belépő tesztek, a 3 nap durva terhelése elriasztja azokat, akik pusztán a diploma miatt vágnak bele a kalandba, komoly felkészülésre sarkallja a jelentkezőket, a 2 évenkénti megújítás – amely esetén a teszt nehezedik –  pedig felhívja a figyelmet arra, hogy nem lehet pihenni, ha az ember komolyan gondolja azt, hogy a StrongFirst közösséghez tartozik.

Nyilvánvalóan nem minden oktatónk rendelkezik egyforma tudással, hiszen oktatóink más és más háttérrel rendelkezik, de az biztos, hogy ha a kettlebell szakszerű használatáról van szó, képesek a minőségi oktatásra, és mindannyian további minőségi képzéseken vesznek részt.

Magam bízom benne, hogy egyre több oktatónk ismeri meg az FMS és PM rendszerét – miközben örömmel tölt el, hogy milyen nagyszerű közösséggé érik ez az oktatói csapat, ahol profi testnevelők, fitnesz oktatók, rehabilitációs szakemberek és a küzdőspsportolók mellett vannak ügyvédek, anyukák de TEK-es kommandósok is.

A kérdésre válaszolva – igen, lehet, de azon vagyunk, hogy ez nálunk ne fordulhasson elő…

 

 

Megosztás:

Facebook
Twitter
WhatsApp

Irakozz fel!

Iratkozz fel a hírlevelemre!

Nincs levélszemét küldés! További információért olvasd el adatvédelmi szabályzatot.

Facebook