Látod mit tettél a negatív hullámaiddal Moriarty?

Látod mit tettél a negatív hullámaiddal Moriarty?

Aki nem tudja, hogy kitől származik az idézet, annak csak egy kifogása lehet –  túl fiatal ahhoz, hogy láthatta volna a Kelly hőseit, ami kötelező darab…Az állandóan pozitív Csodabogár a film egyik központi karaktere, akit Donald Sutherland alakít, szerintem szenzációsan…

Nem, ez nem a filmes blog, még mindig az én blogom, ahol edzéssel és persze kicsit élettel if foglalkozom, és aki régóta olvas tudja, egy kis kitartással a címben szereplő mondat is értelmet kap.

Gyakran kapok emaileket barátaimtól, oktatóktól azzal, hogy lám a versenytársaink –  vagy azok akik versenytársaknak szeretnék láttatni magukat – már megint éppen mivel rukkoltak elő, miket mondanak rólunk… Ezek azok a levelek, amelyeket jellemzően olvasás nélkül küldök a kukába, ahogy az összes rossz hírrel kapcsolatos email ugyanitt végzi. Egyszerűen nem érdekelnek, nincs időm arra, hogy a napjaimat negatív gondolkodással tegyem tönkre. 5 éves korom óta versenyszerűen edzek, korán megtanultam hogyan tekintsek inspirációként a jobbakra, hogy hogyan zárjam ki azt az információt az életemből, amitől az életem, edzéseim nem lesznek jobbak. Ez részben azt is jelenti, hogy olyan emberekkel veszem magam körül, akik képesek magukből sugározni azt, hogy tenni képesek és akarnak a változásért, mert a változás mi magunk vagyunk, és a negatívumok állandó emlegetése egy idő után csak kifogásnak jó, de eredmény aligha születik belőle.

Minden amit sikerült elérni, minden ami eredménynek tekinthető, csapatmunka volt, és most is az.

A kettlebell 2006-óta tartó felemelkedése itthon csapatmunka, és sikerét bizonyítja, hogy koppintják már a dolgot, de őszintén – mi az a jó dolog, amivel nem ez a helyzet?

A most egyik legnépszerűbb saját testsúlyos irányzatot – Fegyencedzés – is mi hoztuk be, adtuk ki a könyveket, és csodálattal figyelem, hogy ebből micsoda mozgalmat állt össze. Persze, ezt is utánozzák már, de ezt sem gondolnám negatív dolognak – pusztán járulékos veszteségnek, ezzel előre kalkuláltunk.

Az FMS hazai sikere is komoly csapatmunka, és persze azóta van már a képzésünkre alapuló program máshol is…Zavar? Ugyan már…

A funkcionális edzésnek mi – Radnai Tamássékkal – adtunk itthon lendületet, és ugyan mókás látni, hogy ma már minden funkcionális edzés, és mindenki funkcionális tréner aki valamit üt valamit, de ez is inkább ér egy mosolyt, mint bosszankodásal teli perceket.

A nehéz kötéllel történő edzést – ropeworkout – is mi hoztuk ki, a DVD már akkor kint volt, amikor más azt sem tudta mi ez.

Közben elindult egy csomó más programunk – írom ezt most, 2016 szeptember 5-én – amire kifejezetten büszke vagyok, ma éppen a www.360solution.hu. Az eredeti cikk ugye 2013-ban íródott, azóta évente 5-6 könyvet hoztunk a hazai piacra, nem is akármilyen íróktól..

Aki pusztán abban látja a hímzésre jellemző ismétlődő motívumot, hogy másolnak minket, az nem a helyes képet látja – a helyes kép nekem azt mutatja, hogy igenis lehetséges itthon sikert elérni, közösséget létrehozni és azonos célért tenni akaró embereket összefogni annak ellenére, hogy ez nem divat itthon. Itthon sem.

Minden sikerrel automatikusan jár az, hogy valakinek a lábára lépünk, valakinek nem tetszik, valakinek túlságosan is tetszik és kitalálja magának is. A bosszankodásra szánt idő helyett azonban nyugtasson meg az a tény mindenkit, hogy senkit sem másolnak azért, mert rossz…De miért is fontos ez? Mert ez a fajta pozitív gondolkodás az egyetlen módja annak, hogy az ember élvezze az életet és élvezze a munkáját és valóban eredménynek lássa azt, amit letett az asztalra.

Akik régóta ismernek tudják, vannak olyan szabályaim, amiket betartok, mert megtanultam, hogy sikert csak sikerre éhes és sikerben gondolkodó emberekkel lehet elérni, mert a kiválóságra törekvés nem egy ötlet pusztán, hanem olyan tevékenység, ami minden pillanatban irányítja az életünket. Már ha valamit tényleg el akarunk érni az életben, és minden nap százszor el kell dönteni mi az amiben kiválók akarunk lenni, hogy minden mást amiben nem akarunk azok lenni el tudjunk engedni. Nyugi, a post végére nem fogok fákat ölelgetni meg zen mondásokkal bölcs benyomást kelteni. Remélem.

1. Sikeres akarsz lenni valamiben? Keresd meg azokat, akik sikereseket, és tölts velük időt. Amennyit lehet.

2. Ha nem tudsz egy problémára megoldást adni, máris része lettél a problémának.

3. A probléma szó pedig egyébként sem létezik. Kihívás van, amit meg kell oldani. A kihívás az, ami megtöri a monotóniát, ami tűzbe hoz, ami versenyre késztet és a legjobbat hozza ki belőlünk. A kihívás annyira kell az életnek, mint a nehéz súly az edzéshez, vagy a fertőzés az immunrendszernek. Segít felkészülni a nagyobb kihívásra. Ha nem tudsz egy problémára megoldást adni, máris része lettél a problémának.

4. Zárd ki az életedből amennyire tudod a negatív napi híreket. Csak annyira figyeld, amennyire mindenképpen szükséges. A rossz hírek megtalálnak, hidd el. Keresd a jókat.

5. Keresd meg azt, amiben a kiváló vagy, amiből meg akarsz élni és amiért valóban lelkesedsz. Vissza a első pontra. Keresd meg azokat, akik az adott területen a legsikeresebbek, és minden idődet töltsd velük.

6. Tervezz. Legyenek céljaid és vond be a társaid a tervezésbe. Egy nagy út megtétele nem attól lesz élvezetes, hogy elérted a célod, ez meglepően kevés örömöt ad – de válogasd össze azokat az embereket, akikkel az utat meg akarod tenni. Emlékezz vissza- egy osztálykirándulás nem azért volt nagy élmény, ahová mentetek, hanem azért akikkel mentetetek.

7. Légy úriember. Akkor is, amikor más nem az. Sőt, főleg akkor.

8. Ismerd be, ha hibáztál. Kérj bocsánatot. Könnyebb, mint hinnéd.

9. Tarts minden este számadást, hogy tudd min kell javítanod. Foglald össze minden reggel magadnak, hogy miben akarsz jobb lenni.

És ahogy Csodabogár mondaná: “Óh jajj. Ne bombázz negatív hullámokkal már kora reggel. Gondold erősen, hogy ott lesz a híd, és akkor biztosan ott lesz. Ez egy álomszép vasuti híd, ami biztosan ott lesz.”

Link itt!

 

 

 

Megosztás:

Facebook
Twitter
WhatsApp

Irakozz fel!

Iratkozz fel a hírlevelemre!

Nincs levélszemét küldés! További információért olvasd el adatvédelmi szabályzatot.

Facebook