Kudo Daido Juku (japán MMA rendszer) stílusbemutató szeminárium

Kudo Daido Juku (japán MMA rendszer) stílusbemutató szeminárium

Kudo Daido Juku (japán MMA rendszer) stílusbemutató szeminárium

2010. június 26 – 27.

1044 Budapest, Megyeri út 13., UTE stadion, bírkózó terem

Ezúton szeretnénk meghívni minden érdeklődőt első, nyílt szemináriumunkra, ahol megismerheti és kipróbálhatja a Kudo Daido Juku technikáit, edzésmetodikáját és szellemiségét. A kétnapos stílusbemutatón bárki részt vehet, kortól, nemtől és előképzettségtől függetlenül.

A két nap alatt bemutatásra kerül a stílus technikai repertoárja, különböző önvédelmi és küzdelmi tematikája, valamint igény szerint kipróbálható az ágazat szabadharc rendszere is, a speciális KUDO védőfelszereléssel (maszk).

Az edzéseket Kont Korbai 2. dan-os mester, a magyarországi Kudo Daido-Juku megalapítója, Jukucho Azuma Takashi személyes tanítványa tartja.

Amit hozni kell: tréningruha (ne a kedvenc pólóval ), vagy ha van, bármilyen típusú/színű gí. Kumite kipróbálása esetén ajánlott a herevédő. Jah, és nagy adag akarat, szív, fegyelmezettség.

Menetrend

Szombat (június 26.) : 10-13h

Vasárnap (június 27.) : 10-13h

Részvételi díj: 2 napra: 500 Ft (ötszáz)

1 napra: 300 Ft (háromszáz)

Az edzéseket csak megtekinteni kívánóknak a részvétel ingyenes.

Előzetes regisztráció nem szükséges, bővebb információt a lent feltüntetett vonalakon kérhet.

A DAIDO-JUKU-ról:

A KUDOt a ’80-as években hozta létre Sosai Oyama 4. danos tanítványa, Takeshi Azuma azzal a céllal, hogy a kyokushin karate full kontakt állóharc technikáit vegyítse a judo, jiu-jistu és egyéb földharc elemekkel. Azuma mester stílusa ezzel az elsők között volt, akik beléptek az ’all round fighting’ harcmodort képviselők közé, vagyis az MMA világába. (Tanítványai az óta megjárták többek közt az UFC-t is.)

Jelenleg kevés harcművészet mondhatja sajátjának, hogy mind a stand up, mind pedig a grappling technikákat tartalmazza, az ezekhez nélkülözhetetlen dobásokkal együtt. Ezért lettek mára oly népszerűek a keresztbeedzések, mert, ha valaki boldogulni szeretne a vegyes harcművészetek világában, ezen képességekkel mind rendelkeznie kell.

A Kudo ebben jelent mást, ugyanis szabályrendszere pusztakezes, minden romboló támadás (könyök, fejelés, térd, stb.) használható teljes erővel, az ellenfelet földre vitel után pedig bármilyen feszítéssel, kulccsal, fojtással feladásra kényszeríthetjük.

Egy kis GYIK:

– Szeretnék menni, hol kell regisztrálni magamat?

Szívesen várunk mindenkit, bárhonnan, bármilyen stílusból, előzetes regisztráció nem szükséges.

– Teljesen kezdő vagyok. Mehetek?

Természetesen, egy senpai (is) fog akár külön foglalkozni a kezdőkkel, aki segít mindenben.

– Muaythai, kyo, stb. haladó/versenyző vagyok, miért lehet ez érdekes nekem?

A KUDO egyedi felkészítési rendszere miatt úgy gondoljuk, mindenki megtalálja a maga számítását, keressen akár új technikai elgondolásokat, más küzdőstratégiát, vagy új lehetőséget, hogy találjon „valakit, aki jól fenékberúgja és eltöri a karját” (Helio Gracie) .

– Formagyakorlatok nem lesznek a szemináriumon?

A kudo kata-kat (formagyakorlatok) nem tartalmaz, mert az alapító szerint a küzdelmi, önvédelmi képességek elsajátításához szükségtelenek.

– Mi az a maszk, és minek viselik, így nem is fáj pl. egy fejütés!?

A kudo szabályrendszere, szinte minden támadást engedélyez, teljes erővel, puszta kézzel. Ez a maszk védi meg a versenyzők arc csontozatát. A mozgásban nem zavar, és de, igen, fáj.

– Ez egy ilyen új MMA stílus?

Nem, nem új, Jukucho már a ’80-as évek elején Sosai Oyamának is javasolta, hogy nyissanak az all round küzdelmek felé, de mivel a kyokushint teljes rendszernek látta az alapító, így Azuma mester saját ágazatot hozott létre, ahol a judo tudását (3. dan) forrasztotta az új stílusba, amit később az orosz sambo, európai boksz, jiu-jisu és a bírkózás elemeivel is ötvözött.

Takeshi Azuma a kyokushinnak egyszer sem fordított hátat természetesen, elmondása szerint mai napig jóban van a kyo szervezetek vezetőinek szinte mindegyikével.

Információ, érdeklődés: shot_kukac_t-email_pont_hu, vagy 06/30-9306-236

Megosztás:

Facebook
Twitter
WhatsApp

Irakozz fel!

Iratkozz fel a hírlevelemre!

Nincs levélszemét küldés! További információért olvasd el adatvédelmi szabályzatot.

Facebook