Kettlebell sissyk…

Kettlebell sissyk…

Évről évre felbukkannak az USA-ban olyan “FITNESZ SZAKEMBEREK”, akik megmondják, hogyan is kellene használni a Kettlebellt.

Megjegyzés – ha irásomból süt az irónia, az nem a véleten műve…

Ilyenkor minden RKC a homlokára csap – pedig a szakember homlokára kellene csapni egy Kettlebellel – a következő felkiálltással: igen, megvan az új guru… A kedvencem az, hogy minden ilyen szakember az edzését az ún. ressistance training – ellenállási tréning – cimszóval akarja eladni. Szép próbálkozás, tényleg.

Aztán az ember megnézi az ajánlott technikákat az ember rájön, hogy a használt súly 2-8 kiló – vigyázat, a felső a férfiaknak szól, akik nyilvánvalóan megroppannak a hatalmas súly alatt. Aztán az is nyilvánvaló lesz, hogy az ajánlott technikákhoz marhára nem kell Kettlebell, mert ezt a nyomasztóan nagy 2 kilós KB helyett lehetne csinálni 1 darab almával, egy kisebb kaviccsal vagy az irodai kulccsomóval.

Michelle Khai – Kettlenetics
Michelle nem kisebb súlyt kényszerit a nők kezébe, mint 1,8 kiló, aminek már a leirásakor megremeg az ember keze, be is veszek egy kis nyugtatót, tényleg. Hát nem fél, hogy egy rossz mozdulat hatására kettéroppan a házziasszony gerince, esetleg tőből szakad le a karja? Az ember sosem sem lehet elég óvatos.

Ime hát Michelle lapja, csak erős idegzetűeknek

Ryan Shanahan – Kettleworx
Ryan sem meriti ki a föld vaskészleteit, dicséretes előrelátás. A férfiaknak ajánlott 2o fontos kettlebell már nem medál nagyságú, és érthetően az ezzel kezdő férfi valóban férfinek érzi magát. Viccelsz? 8 kilós vas a kézben… Iszonyat… Persze Bryan nem akárki, blogján bevallja, hogy 1o éve kezdte a Kettlebellt oktatni, tehát egy időben Pavel USA-beli indulásával. Reális, hiszen Pavel és Ryan szinte ma már szinonimája a Kettlebell edzésnek, és csak a sors igazságtalansága lehet az, hogy nincs ember, aki valaha Ryanről hallott volna.

Ime Bryan, a veterán Kettlebelles lapja, aki mindent tud a Kettlebellről.

Kettleworx

Megosztás:

Facebook
Twitter
WhatsApp

Irakozz fel!

Iratkozz fel a hírlevelemre!

Nincs levélszemét küldés! További információért olvasd el adatvédelmi szabályzatot.

Facebook