Joó Abigél junior Európa-bajnok!

Joó Abigél junior Európa-bajnok!
Joó Abigél junior Európa-bajnok! | Nyomtatás |
Image


A varsói korosztályos kontinensbajnokság második napján is három
érmet gyűjtött a magyar válogatott, Joó Abigél tiszteletére eljátszották
a Himnuszt, míg Karakas Hedvig és Gáspár Eszter ezüstérmet szerzett.
Két nap után egyszerűen pazar a magyarok mérlege!


A 70 kilogrammos Joó Abigél (fenti képünkön kékben) szerezte meg Magyarország 15. junior Európa-bajnoki címét! A KSI SE 70 kilogrammos versenyzője a döntőig vezető úton az olasz Ferrarit, a horvát Cosicsot és az ukrán Ganutgyinovát egyaránt ipponnal győzte le. A fináléban a francia Florentin teljes erőbedobásra késztette a magyar dzsudokát, de két intéssel, vagyis egy jukónyi előnnyel így is sikerült megszerezni az aranyérmet. Fényes győzelem!

JUNIOR EURÓPA-BAJNOKAINK
Ozsvár András 1977, Berlin
Tóth Béla 1978, Miskolc
Bujkó Tamás 1981, San Marino
Deák Ferenc 1986, Leonding
Nagy Viktória 1997, Ljubljana; 2000, Nicosia
Szilágyi László 1999, Róma
Bejczi Zsuzsanna 2001, Budapest
Szabó Brigitta 2002, Rotterdam
Rajcsányi Gergő 2003, Szarajevó
Bor Barna 2004, Szófia
Baczkó Bernadett 2004, Szófia
Mészáros Anett 2004, Szófia; 2006, Tallin
Joó Abigél 2008, Varsó

Image
Karakas Hedvig (kékben) harmadszor állhatott
junior Európa-bajnoki dobogón!

Nagyon jól kezdett az 57 kilogrammos Karakas Hedvig is, a Miskolci VSC kitűnősége a cseh Koubková, a német Müller és a szlovén Ketis legyőzésével jutott be a fináléba, amelynek végén a holland Franssen győzelmét hirdették ki. Kovács Gábor tanítványa harmadszor állhatott fel a junior Európa-bajnoki dobogóra, 2005-ben harmadik, 2006-ban kilencedik, 2007-ben második volt, s most újra ezüstérmet szerzett!

Ugyancsak a dobogó második fokáig jutott Gáspár Eszter. A Miskolci VSC 63 kilósa négy győzelemmel jutott el a döntőig, ahol a holland Hennink tartóztatta fel. Gáspár Eszternek ez az első világversenyen szerzett érme pályafutása során – de nem előjelek nélküli, hiszen ebben az évben a ceglédi magyar bajnokság mellett megnyerte az Atom-kupát és a lyoni tornát, ezüstérmes volt Berlinben és Leibnitzben, míg Cetniewóban a dobogó harmadik fokán állt. Igen eredményes szezon, s a világbajnokság még hátra van…

Image
Gáspár Eszter (kékben) először nyert érmet világversenyen

Sajnos a férfiak küzdelmeiben ezen a napon nem volt annyi örömünk, mint a nyitányon, a 73 kilogrammos Ruisz György egy vereséggel búcsúzott, míg a 81 kilós Krizsán Szabolcsnak három győzelem és két vereség a hetedik helyezés megszerzéséhez volt elegendő.

Negyven ország 373 junior korú dzsudokája vesz részt a lengyelországi Európa-bajnokságon és a magyar csapat szerezte eddig messze a legtöbb érmet, összesen hatot! Franciaország és Hollandia négy-négy érmet tudhat magáénak eddig, a többiek pedig még kevesebbel büszkélkedhetnek. Bármilyen szűkösek is a lehetőségek, a magyar dzsúdó nagyon gazdag, s ezekkel az értékeinkkel nagyon gondosan kell gazdálkodnunk!

Vasárnap három magyar versenyző lép tatamira Varsóban: Szlezák János (90 kg, Ippon Judo Tatabánya), Juhász Ádám (100, TFSE) és Dusa Ákos (+100, Paksi Atomerőmű SE) képviseli színeinket.

A junior Európa-bajnokság hivatalos honlapja: KLIKK IDE!

A junior Európa-bajnokság eredményei: KLIKK IDE!

Megosztás:

Facebook
Twitter
WhatsApp

Irakozz fel!

Iratkozz fel a hírlevelemre!

Nincs levélszemét küldés! További információért olvasd el adatvédelmi szabályzatot.

Facebook