Hadfi Dani

Hadfi Dani

Hadfi Dani végre megint a legjobbak között, és ez hatalmas dolog. Gratulálok Toncs Péter barátomnak, mert nem akármilyen erő kellett ehhez. Az alábbiakbana judoinfo.hu hírét olvashatjátok.

Hadfi Dániel visszatért!

Szép sikerrel ért véget a bukaresti férfi Világkupa-viadal: a román fővárosban Európa-bajnokunk, Hadfi Dániel ezüstérmet szerzett.

Bármilyen hihetetlen, az Európa-bajnoki arany- és ezüstérmes, világbajnoki bronzérmes Hadfi Dániel legutóbb két esztendeje, éppen Bukarestben állhatott dobogóra Világkupa-viadalon.

A magyar válogatott egyik nagy erőssége az elmúlt két esztendőben komoly nehézségekkel küszködött, rejtélyes betegsége alaposan visszavetette, de a szíve vitte előre. Hiányos felkészüléssel is dicséretesen harcolt a pekingi olimpián, majd ősszel jól szerepelt néhány regionális versenyen, de a nagy visszatérésre várni kellett.

Egészen vasárnapig. Hadfi Dániel Bukarestben újra döntőt vívhatott, s bár a csehek új klasszisa, az elmúlt tizenkét hónapban tíz rangos tornán aranyérmes Krpálek ellen veszített, újra Világkupa-dobogóra állhatott. Ez a siker erőt adhat a folytatáshoz, a világbajnoki felkészüléshez.

A magyar csapat ezúttal csak három súlycsoportban indított versenyzőket, s mindháromban éremért harcolhatott egy-egy versenyzőnk. A 100 kilogrammos Hadfiról már szóltunk, a 73 kilogrammban pedig immár a favoritok között emlegetik Ungvári Attilát. A ceglédiek fiatalja pozitív mérleggel zárt, de ezúttal nem lehet igazán elégedett, a negyeddöntőben az olasz Poeta, a bronzmeccsen pedig az ukrán Seretov is kifogott rajta.

Ugyancsak ötödik helyezett lett a paksiak 81 kilósa, Csoknyai László, aki két harcos győzelemmel jutott be az elődöntőbe, ám nem sikerült újabb meccset nyernie, így nem sikerült elérnie a dobogót.

Megosztás:

Facebook
Twitter
WhatsApp

Irakozz fel!

Iratkozz fel a hírlevelemre!

Nincs levélszemét küldés! További információért olvasd el adatvédelmi szabályzatot.

Facebook