Hack guggolás

Hack guggolás

Talán meg sem lep, ezt a gyakorlatot a nagy Hackenschmidt találta ki. Ez nem más, mint egy guggolás-felhúzás kombináció, de a test mögött.

A Hack guggolás fantasztikus gyakorlat, főképpen ha a térded teljesen egészséges. Abban az esetben, ha térdeddel gondjaid vannak, ne is kockáztasd a gyakolatot, hasonlóképpen igaz ez arra az esetre is, ha a combfeszitőiddel van problémád.

Ki profitálhat a Hack guggolásból?
Ha földharcos, speciális egység tagja vagy, esetleg hegymászó, akkor a hack guggolást Neked találták ki. Ha már ismered a hindu guggolást, akkor a Hack guggolásban komoly előnyöd van, mert mindkettő esetében a guggolás közben az első talp párnán van a súlyod. A Hack guggolásnál azonban a súly a hátad mögött van, mindkét kézzel fogod a Kettlebellt, a tenyerek egymáshoz közel vannak.

Mekkora súllyal csináld?
Porold le az elfeledett 12 és 16 kilósod, és próbáld ki elsőre ezekkel. Nem ritka, hogy 2oo felett guggoló elvtársak 28 kilóval sem tudnak felálni. A 32 kilós Hack guggolás ritka, mint a fehér holló, a 36 kilós pedig egyenesen emberfeletti. Megy a 4o kilós Hack guggolás? Értem…És Te melyik bolygóról jöttél?  Pár éve az Arnold Classic erősember versenyén volt 4o kilós Hack guggolás program, szinte mindenki elvérzett rajta…

Mire vigyázz?
Se előtted, se mögötted korlátozó tényező, akadály, súly, fal ne legyen. Ha visszaesel, megjárod. A gyakorlat előtt nagyon melegits be, mert nem akármekkora terheléssel jár ez, az amúgy egyszerűnek tűnú gyakorlat…

Megosztás:

Facebook
Twitter
WhatsApp

Irakozz fel!

Iratkozz fel a hírlevelemre!

Nincs levélszemét küldés! További információért olvasd el adatvédelmi szabályzatot.

Facebook