Ha beszelsz angolul…

Ha beszelsz angolul…

Ha beszelsz angolul, akkor a lap szelen levo honlapok es blogok sok erdekes informaciot adhatnak a tovabblepesedhez. Sajnalatos, hogy ma Magyarorszagon alig van hasznalhato edzessel foglalkozo szakirodalom. Mikozben az USA fitnesz ipara hatalmas, kozben egy nagyon komoly szubkultura notte ki magat, aki nem a “tradicionalis” testepito dogmak menten akarnak edzeni, hanem visszanyultak a regi gyokerekhez. Pavel, Diesel Crew, Dinosaur Training, Underground Strenght, Crossfit es meg sorolhatnam azokat az embereket vagy csoportokat, akik semmi mast nem tettek, mint atleptek az elmult 50 even, es megneztek mit csinaltak a regi “Strongman”-ek.

Es mivel  szinte mindenki ugyanazt az igazsagot talalta meg, sokat dolgoznak egymassal. Ma mar nem meglepo, ha Alwyn Cosgrove Pavellel tart szeminariumot, Charles Staley kozos DVD-t ad ki Pavellel. Csak nezd meg az ETK konyvben kitol idez Pavel, es mar sok erdekes forrasra lesz. Olyanokra, akikre ma minden guru utal igy vagy ugy.

Ugyanakkor rengeteg konyv es video jon ki angol nyelvteruleten, nezd csak at kizarolag Pavel lapjat, es eddig ebbol hany jelent meg magyarul? Vagy egyaltalan, mas nyelven, mint az angol. Europaban mi voltunk az elsok, akik kiadtak az ETK konyvet, es ne tudd meg, mennyire neztek/neznek ezert minket elmebajosnak. Aki ismeri a magyar konyvpiacot pontosan tudja, hogy ebbol sosem lesz profit, de ez szerelem…:) Amiben nincs sok logika…

Sajnos ott tartunk, hogy angol nyelvteruleten jobbnal jobb – es persze rosszabbnal rosszabb is – szakmai anyagok jonnek ki, itthon pedig erre annyira kicsi az igeny, hogy senki sem invesztal bele egy fillert sem. Ma ott tartunk, hogy az USA “underground fitness” rajongoi olyan hatalmas tabort jelentenek, hogy vegre szohoz jutnak meltan hires edzok is, es megeri kutatniuk, cikkeket vagy konyveket publikalniuk. Mikozben az USA-ban sorra nyilnak a garazs termek, addig nalunk egyre csicsasabb edzotermeket latogathatunk. Mutass ma egy edzotermet, ahova bemenve rosszallo pillantasok nelkul csinalhatsz par felhuzast…Na ugye…:)

Ezert ha beszelsz angolul, elonyben vagy…Ez van. Ezert is nagy dolog, hogy a Pavel konyv kijott, mert nem a matematika diktalta ezt a lepest, hanem az, hogy vegre kezdjunk el edzeni, mert igy van ertelme. Peldaul ha most tizig elszamolnek, ezt az irast nem tennem fel…De azert sem szamolok…:)

Megosztás:

Facebook
Twitter
WhatsApp

Irakozz fel!

Iratkozz fel a hírlevelemre!

Nincs levélszemét küldés! További információért olvasd el adatvédelmi szabályzatot.

Facebook