FTC – az első edzés

FTC – az első edzés

Biztosan mindenki szívesen olvasná, hogy akkor most Ferivel olyan Kettlebell edzést vezényeltünk a srácoknak, hogy járni sem tudnak…

Nos, olyan is lesz. Majd. A mai nap azonban másról szólt. A kedden elvégzett és kiértékelt FMS pontszámok alapján Ferivel kidolgoztuk a korrekciós gyakorlatok listáját és azokat az alapgyakorlatokat, amelyek nem ellentétesek az FMS által feltárt hiányosságokkal. Sőt, maguk a gyakorlatok is az FMS pontszámokon alapultak.

Nem titok, volt ma TGU1/3, deadlift és goblet guggolás, és de már a korrekciós gyakorlatok is kifejezetten nehezek voltak, hiszen ma pontosan a gyengeségeken dolgoztunk, és ez az igazán nagy kihívás.

Azt kell mondanom, hogy ezzel a csapattal nagy megtiszteltetés dolgozni, senki sem lógott, mindenki a maximumot akarta kihozni ebből a programból. Láthatóan a “született atléták” minden ismérvével rendelkeznek, az idegrendszerük hihetetlen gyorsan cseréli a helyesre a rossz beidegződéseket.

Azt gondolom, hogy az erőnléti edzések célja 50-70 százalékban eleve prehab és rehab, ennek megfelelően nem a kínzásuk a cél, a mai nap – és még a következő 2 hét legalább – a mozgástanulást és a korrekciós munkát célozza meg. A jó mobilitásra és stabilitásra építkezve, és ismerve 5-8 alapgyakorlatot pedig majd megkezdődik majd maga a kemény edzés is.

Azért az vicces, hogy a Fradi célja idén a bajnokság megnyerése, és ebben a legnagyobb ellenfél a Vasas. Mert ott meg egy másik RKC az erőnléti edző. Aki nélkül mi meg nem lennénk a Fradinál. Fura világ ez…:)

Megosztás:

Facebook
Twitter
WhatsApp

Irakozz fel!

Iratkozz fel a hírlevelemre!

Nincs levélszemét küldés! További információért olvasd el adatvédelmi szabályzatot.

Facebook