FMS, RKC, SMR – mennyi hárombetűs szó…

FMS, RKC, SMR – mennyi hárombetűs szó…

Tehát mik is ezek?

FMS – Functional Movement Screening – Funkcionális Mozgásmintaszűrő Rendszer
A rendszer az alapvető emberi mozgásokkal és ezekben a mintákban előforduló hibákkal, asszimetriákkal, mobilitás és stabilitás problémákkal foglalkozik. Feltárja azokat, megoldást kinál javitásukra és folyamat során újra méri is ezt, hogy ezzel a kör be is záruljon. Meglátásom szerint ezt a TF-en kellene minimum oktatni…
A rendszer alkotói: Gray Cook és Lee Burton
Elérhető: www.manandmotion.com és www.functionalmovement.com

RKC – Russian Kettlebell Challenge – Orosz Kettlebell Kihivás
A kettlebell mosgatásának egy sajátságos, Pavel Tsatouline által kidolgozott és mai napig fejlesztett rendszere. Önálló fitnesz irányzat, amely alapelvei nem kizárólagosan a Kettlebellel történő edzésre vonatkoztatható, hanem bérmely szabadsúlyos vagy éppen saját testúlyos gyakorlatnál alkalmazható. Ha tehát a Kettlebell a hardver, az RKC a szoftver.
Elérhető: www.poweredbypavel.com és kettlebell.hu illetve dragondoor.com

SMR – Self Myofasical Release
A Triggerpoint terápia rendszerén belül az egyszerűbben elsajátitható, önállóan is alkalmazható masszázs módszer. Az SMR lényege az izompólyákban kialakult feszültségek feloldása. Ennek eléréséhez csak egy egyszerű eszközt, egy speciális anyagból készült hengert kell használnunk, valamint saját testünket. A henger nagy méretéből adódóan csak nagyobb testfelületek kezelésére használható, mint a lábszár, a comb egésze, a csípő, a farizmok területe, a hát középső- és felső szakasza és a felkar egy része. A rendszert Magyarországon Csiky Ferenc vezette be a köztudatba.
Elérhető: www.triggermassage.hu

Az érdekes az, hogy miközben ezek önállóan létező rendszerek, mégis átfedések láthatók köztük. És ez benne a zseniális…

Megosztás:

Facebook
Twitter
WhatsApp

Irakozz fel!

Iratkozz fel a hírlevelemre!

Nincs levélszemét küldés! További információért olvasd el adatvédelmi szabályzatot.

Facebook