FMS – masodik nap

FMS – masodik nap

Hat, a masodik sem volt kevesben erdekes vagy eppen tanulsagos, mint az elso. Egyreszt hiaba volt a tesztem a legjobb, azert az ember ne doljon hatra, mert a 21 pont helyett 18 pontom volt, ami egyreszt magas, masreszt kiegyensulyozott, de…Van meg mit javitanom a vallaim izuleti mobilitasan. Ez van, es ezt eddig is tudtam, de papiron mas latni.

Na de mi is az az FMS. A funkcionalis mozgas teszt, de inkabb fundamentalisnak lehetne nevezni, mert az alapmozgasokat vizsgalja. Es teszi ezt nem csak zsenialis egyszeruseggel, hanem szamos megoldast, nyujtasi vagy eppen edzsben alkalmazhato lehetoseget ajanl. Az elso napban egy csomo tesztet vegeztunk egymason, tehat maga a teszt helyes kivitelezeset, az alapfogalmak tisztazasat vestuk be. A masik nap pedig a korrekcios gyakorlatoke volt, ami hihetelenul tanulsagos volt. Ez alapjan tehat en megertettem, hogy miert nehezebb peldaul
– a bal egylabas gugolasom annak ellenere, hogy a bal labam erosebb.
– miert van gondom a bal kezes bent pressel, mikozben a jobb kezemmel semmi
– hogyan tudom novelni a guggolasam melyseget, a hat egyenesseget…
Es meg sorolhatnam. Es akkor meg en voltam az, aki a legjobb tesztet produkalta, te jo eg. Most legalabb szemelyre szabott tervet kaptam arra, hogy mit kell csinalnom. Ez jo hir.

Megosztás:

Facebook
Twitter
WhatsApp

Irakozz fel!

Iratkozz fel a hírlevelemre!

Nincs levélszemét küldés! További információért olvasd el adatvédelmi szabályzatot.

Facebook