Feszits

Feszits

Az elmult hetekben mar irtam cikket a feszitessel kapcsolatban. Azota sikerult levelezesbe kerveredni Dennis Rogers eroemberrel is, es hiszed vagy, a megoldas itt is az volt, hogy a feszitest kell megtanulni. Egyre tobben mondjak azt, hogy az izmok butak, az idegrendszer az, ami gyakorlatilag utasitja az izmokat a helyes munkara. Erdemes megfontolni. Es persze elkovethetjuk azt a hibat, hogy ezt valami uj, szupertitkos technikanak tulajdonitsuk.

Na akkor nezzuk az alabbi kepet, es akkor ertelmezzuk is Sandows mester talalmanyat…:)

Mi is van a kepen? Nem mas, mint egy olyan kezisulyzo – tehat dumbell – ami tengelynel kettobe van vagva, es kozottuk kulonbozo erossegu rugok vannak. Tehat mikozben emeled a sulyt, kenytelen vagy nagyon erosen ossze is preselni. Mi is tortenik itt, foleg amikor egyszerre ket kezzel is dolgozol? Csak nem azt erte el vele Sandow, hogy teljes intra es intermuszkularis koordinaciot kenyszeritett ki? De bizony…

Hat, eddig is nagy rajongoja voltam Sandowsnak….Ne ertsd felre, nem a kezisulyra beszellek ra, raadasul nem ezekre a nagyon konnyu sulyokra. Sandows hihetetlenul eros volt, testsulytol fuggetlenul az egyik legerosebb, aki valaha elt. Ezzel a kis trukkel gyakorlatilag azt akarta elerni, hogy az agy uralja az izmokat, es az izmok hihetetlennek tuno erot is ki tudjanak fejteni.

Memento abbol a korbol, amikor az ero szamitott, a meret masodlagos volt…

Megosztás:

Facebook
Twitter
WhatsApp

Irakozz fel!

Iratkozz fel a hírlevelemre!

Nincs levélszemét küldés! További információért olvasd el adatvédelmi szabályzatot.

Facebook