Fatland

Fatland

Első alkalommal kb 10 éve voltam a los angeles-i Disneylandban és már akkor is voltak a bejáratnál kis kerekesszékek elhelyezve azoknak, akik segítővel jöttek, mert mondjuk gipszben volt a lábuk, és így azért mégis élvezhették a parkot. Tehát ebben az időszakban kizárólag 80 feletti időseket láttam székben vagy valóban sérült embereket.

Pár éve ezeket a székek helyét már aksiról üzemelők vették át, de a lényeg nem ez. Hanem az, hogy a fenti két csoportot mellé csatlakozott – sőt ahogy néztem a két csoportot jelentősen meghaladja számában – egy harmadik, ez pedig a kórósan kövérek egyre növekedő csoportja. Tehát azok, akik olyan kövérek, hogy képtelenek amúgy lábon bejárni a parkot. Természetesen a kocsi megfelelő helyein láthatók olyan rekvizitumok, mint a hatalmas csomag popcorn, fagylaltos doboz és az elmaradhatatlan a Diet Cola. ( Mi itthon cola lightnak hívjuk…)

A szomorú ebben az, hogy ebben a harmadik csoportban pedig kifejezetten magas a 20 év alattiak száma, ami azért tényleg durva. Láthatóan semmit sem tesznek annak érdekében, hogy a helyzet változzon – lásd menü a széken – miközben általában egy kisebb és kevésbé kövér csoport – család? – megy velük, akik úgy tűnik mindenben támogatják a szerencsétlent. Amolyan zárt közösség, mindenki halál kövér de a szövetség szilárd.

Megjegyzés: amikor azt írom kövér, bátran képzeljetek el 170-220 kilós embereket…tehát nem egyszerű túlsúlyról van ám itt szó…

Megjegyzés 2: Ha kissé provokatív az írás, azért elnézést kérek. De ami itt megy egészen elképesztő. A 25 éven felüli lakosság 55 százaléka túlsúlyos. Tehát nem arról van szó, hogy ismerek valakit aki ismer valakit aki túlsúlyos. Hanem ez jön veled szembe az utcán…

Megosztás:

Facebook
Twitter
WhatsApp

Irakozz fel!

Iratkozz fel a hírlevelemre!

Nincs levélszemét küldés! További információért olvasd el adatvédelmi szabályzatot.

Facebook