És TE fejlődsz?

És TE fejlődsz?

Az alábbi irásom értelmezheted az életedre, az edzésedre, a kapcsolataidra vagy éppen az üzletedre, munkádra. Azt szeretném, ha teljesen máshogy gondolkodnál, miután elolvastad…

Unokatestvérem szülei kb 1o éves korában szembesültek azzal, hogy a lányuk nem igazán növekszik, egy ponton megállt a növekedésben, és lévén a szülők nem kicsiny emberek, azonnal orvoshoz fordultak. Időben, mert a növekedési hormon hiányát pótolni tudták, igy unokatestvérem átlagos női magasságot ért el. Azt gondolom, hogy teljesen normális reakció volt a szülők részéről az amit tettek, és az, hogy úgy gondolták, egy 1o éves gyermeknek növekednie kell…Mert ez a természetes.

A kérdés az, hogy Te növekedsz-e? Fejlődsz-e? Mihez képest, mondhatod.Nos, elsősorban fontos tudni, hogy a céljaink kijelölésének akkor van értelme, ha azok mérhetők. Ha a cél kijelölése után tervezek, és feladatokat és részfeladatokat, határidőket határozok meg. Mert innentől van értelme a mihez képest kérdést feltenni. Addig csak a félkegyelmű vagy, aki a pajta ajtajára céltáblákat rajzol, miután kilőtte a nyilakat…igaz?

Valamit véss eszedbe, hogy legyen ami mindig mozgasson az életben. Ami nem növekszik, az haldoklik. Újra: Ami nem növekszik, az haldoklik.

Durva, igaz? Pedig hidd el, igy van. Ha csak az edzésedre gondolsz, akkor az állandó fejlődés az, ami motivál igaz? Többet, kevesebb idő alatt, többször, erősebben, messzebbre. Esetleg nagyobb vagy alacsonyabb testsúly, alacsonyabb testzsir, heti több vagy éppen kevesebb edzés. Eredmények, amiket mérhetővé tettél, és fejlőddést értél el bennük. És ha nem fejlődsz, akkor valami nem stimmel, mint ahogy az unkotestvéremnél sem stimmelt valami. És akkor – ha edzel – a fenti és meghatározott fejlődési tervek közül egy sem valüsul meg, akkor baj van, igaz? Akkor segitségre szorulsz, mert ha nem fejlődsz, akkor visszafejlődsz. Mert a stagnálás és a visszafejlődés között a határ elmosódik.

Persze szerencséd van, mert az edzésben elért fejlődés mérhető. Ha azzá tetted… Érdekes módon ez az igaz az üzletedre is. Ha vállalkozó vagy, most értelmezd a fenti pár mondatod erre a tevékenységedre. Szerinted rendjén van-e, ha az üzleted nem fejlődik? Mert ha nem fejlődik, akkor stagnál, de inkább visszafejlődik. Tehát ha nem növekszik, akkor haldoklik. Mindegy, hogy Te ezt tudod vagy sem, de ez akkor is igy van. Honnan tudhatod? Mert ezt is mérhetővé kell tenned…igaz?

És az emberi kapcsolataid? A gyerekeddel, feleségeddel? Mérhető? Igen is meg nem is. Itt nem feltétlenül állnak rendelkezésedre száraz számok, de kapsz másfajta visszajelzést, mégpedig a másiktól. Hidd el, ez is van annyira pontos, mint a számok a papiron.

Tehát a kérdés megint ez – Te fejlődsz?

Megosztás:

Facebook
Twitter
WhatsApp

Irakozz fel!

Iratkozz fel a hírlevelemre!

Nincs levélszemét küldés! További információért olvasd el adatvédelmi szabályzatot.

Facebook