És a Macebell?

És a Macebell?

Kapok néha ilyen kérdéseket is, hát legyen…A kérdés az, hogy jó eszköz-e a macebell?

Kevés kivételtől eltekintve maga az eszköz teljesen semleges értékkel bír egészen addig, amíg meg meg határozzuk a céljaid, ahhoz mozgást rendelünk és esetleg még eszközt is. Önmagában tehát a Macebell sem rossz vagy jó eszköz, de amint ezzel mozgást végzel tudd, hogy miért és hogyan teszed, miképpen visz közelebb a céljaidhoz, de legyen ez a mentalitás jellemző Rád minden hasonló esetben is, más eszközök vagy mozgásformák esetén is.

Alapvetően egy csomó gyakorlatot lehet elvégezni a Macebellel, ennek a jelentős része általában a gyártó vagy a rendszer fejlesztőjének önigazolása, ” lám mennyire jó befektetés ez a eszköz, hiszen mindenre jó.” Nos, ilyen eszköz nincs, üdvözöllek a valóságban. Van-e tehát olyan gyakorlat, ami csak és kizárólag a macebellel végezhető el? Igen, van ilyen – de ne a gyakorlatba, vagy az eszközbe szeress bele, hanem abban a hatásba, amit ezeken keresztül elérhetsz.

A videó látható gyakorlat például valóban Macebell specifikus, de hadd törjön ki belőlem az FMS rajongó, és hadd mondjam ki, ha a vállad és főképpen a gerinced thorakális szakasz nem elég mobil, a rotációs mozgásból nyerhető előny könnyen csak hatalmas kockázaton keresztül lesz kinyerhető, akkor meg minek az egész? A tipikusan 8-12 órát ülőmunkát végző emberek hátgerinci szakasza erősebb kifózist – görbületet, hajlást feszítést – vesz fel, és ez relatíve érinti a vállmobilitást is. Ez is az oka annak, hogy pár remek légzőgyakorlattal mobilizálható a váll – ami persze egy trükk, hiszen a valóságban amit mobilizálunk és hozunk kedvezőbb helyzetbe az nem más, mint a gerinc hátgerinci szakasza.

 Forrás – http://lizocart.tumblr.com/postural-kyphosis-pictures

Most persze mondhatod, hogy ez már komplexebb annál, mint amire kíváncsi voltál, mert igazából csak edzeni akarsz. Értem, de nincs garancia arra, hogy minden kérésre neked tetsző választ kapsz. 🙂

Megosztás:

Facebook
Twitter
WhatsApp

Irakozz fel!

Iratkozz fel a hírlevelemre!

Nincs levélszemét küldés! További információért olvasd el adatvédelmi szabályzatot.

Facebook