Érdekel a Kettlebell edzés? Fordulj szakemberhez…

Érdekel a Kettlebell edzés? Fordulj szakemberhez…

SAID – vagyis specific adaptations to the imposed demands. Abban leszel gyakorlott, amit egész nap végzel…Ez persze nagyon jól hangzik, ha naponta éppen nem 8 órát ülsz a laptopod előtt. Mert akkor ezt gyakorlod, és ebben leszel jó.

De Te más vagy, mert rákaptál a Kettlebell edzésre, ami ugye egyszerű. Belled van, videó pedig elérhető korlátlanul a neten. Hajrá, hadd menjen. A gyakorlat teszi a mestert…

A helyzet az, hogy a tökéletes gyakorlat teszi a mestert, ehhez pedig szakember kell. Minél több tökéletlen ismétlés van “benned”, annál rosszabb a helyzet. Mert nem csak elkezdesz a helytelen kivitelezéshez alkalmazkodni, de elégséges ismétlésszámmal sikerül a tudatos tanulási periódusból átlépni az asszociatív majd a nagy lelkesedésnek köszönhetően a automatikus periódusba. Amikor a rossz kivitelezés már beléd is égett. A rossz kivitelezés esetünkben nem azt jelenti, hogy amit csinálsz, az nem szép. Sőt még azt sem mondnám, hogy ettől nem lehetsz fitt vagy erős. A kérdés az, hogy meddig leszel még fitt és erős. A hibás kivitelezés elsődlegesen azt jelenti, hogy az edzéssel eltöltött időd jobban is kihasználhatnád. Másrészt a elegendő hibás ismétlés hosszú távon jellemzően sérülésben nyilvánul meg. És ez nem csak azt jelenti, hogy időlegesen kiesel az edzésből, de azt is, hogy utána újra lehet kezdeni az egész tanulási folyamatot.

Mit javaslok?

1. Menj el egy Kettlebell intro rendezvényre. Minimális áron megismered az alapokat. Ne hidd, hogy 2 óra alatt mindent megtanulsz, de megérted az alapelveket.
2. Csatlakozz egy csoporthoz.
3. Keress fel személyi edzés keretében egy RKC instruktort.

Ha már úgy döntöttél, hogy elkezded, hozd ki az edzésből a legtöbbet.

Megosztás:

Facebook
Twitter
WhatsApp

Irakozz fel!

Iratkozz fel a hírlevelemre!

Nincs levélszemét küldés! További információért olvasd el adatvédelmi szabályzatot.

Facebook