Egyetlen filozófia – bármely eszköz

Egyetlen filozófia – bármely eszköz

A tengerészgyalogság jelszava remekül értelmezhető mindenre, amit végzünk – ONE MIND, ANY WEAPON – mert valóban, kerüljön bármely eszköz a kezünkbe, használjunk bár saját súlyos edzést, a filozófia alap az, ami meghatározza, hogyan használjuk ezeket a lehetőségeket maximális biztonsággal és hatékonysággal.

Pár hónapja indult el a Galba Zsolt által vezetett Macebell.hu operáció, és máris látszik, hogy itt sokkal többről van szó, mint egy amúgy roppant egyszerű eszköz eladásáról, vagy egy újabb és amúgy felesleges fitnesz eszköz bevezetéséről. Zsolt nekem amúgy is nagy kedvencem, elkötelezettsége, intelligenciája és tárgyi tudása általában lenyűgöző – Zsolt, ha ezt olvasod, ez van.:) A kézikönyvet volt szerencsém látni, még bele is írhattam pár fejezetnyit, így pontosan tudom mit kínál a képzés. Tapasztalatból mondhatom, az anyag felveszi bármely nemzetközi képzéssel a versenyt…Miért? Mert a rendszer alapját itt is az FMS adja…

Macebell

Több olyan képet láthattok a mostani Macebell képzésen, ahol nagy sárga macebellt forgatnak markos legények, ez még anno nekem készült, nagyjából 2007 magasságában, mióta ennek az eszköznek lelkes használója vagyok. Sokat hallotok majd arról, hogy a macebell mobilizál, erős fogást hoz létre, funkcionális – jelentsen ez bármit –  és még egy csomó olyan kifejezést lehetne leírni, ami csak részben írja le, mit is ad valójában a macebell, mint módszer.

A mi olvasatunkban ugyanis a Macebell sokkal több, mint egy harci buzogány modern fitness olvasata. Macebellel nem hozunk létre mobilitást, illetőleg ez nem az elsődleges cél. A cél az, hogy logikus progresszikün keresztül a javítsuk a légzést, a testtartást, majd a macebellel olyan kihívást támasszünk a légzés és testartás ellenében, hogy azokat terhelés alatt gyakorolva élvezzük a nyereségeket. Melyek ezek a nyereségek? A törzs stabilitása, amely bármely sport esetén segít abban, hogy akár a felsőtest, akár az alsótest által létrehozott energiát képes legyen továbbítani, a lehető legkisebb veszteség mellett. A veszteség ugyanis nem egyszerűen a teljesítmény csökkenését okozza, esetünben a veszteség sérülési kockázat.

Indian Club

Nem része ugyan a Macebell képzésnek, mégis meg kell említenem. Már 2008-óta használok Indian Club eszközt, elmondhatom, hogy az alapokat nem akárkitől, mint Prof Ed Thomas-tól sajátíthattam el. Azt gondolom sokakat már meg sem lep, hogy Ed Thomas és az FMS csapat az idén összefog, és közös képzéssel indulnak el, bízom benne, hogy 2017-ben már itthon is elérhető lesz ez a program. Az indian club nem véletlenül volt korábban az ökölvívók edzésnek ugyanolyan fontos eszköze, mint az ugrálókötél. Mindkettő eszköz képes arra, hogy koordinációt, időzítést, testtartást, propriocepciót fejlesszen, az indian club bónuszként hat kéz – szem koordinációra, mi ez, ha nem nyeremény egy bokszoló számára. Az eszköz annyira egyszerű, hogy ma már egyeten ökölvívó sem használja. Logikus belépési pont tehát az indian club mindenféle edzés esetén, legyen az macebell vagy éppen kettlebell, de tervezem, hogy idővel a budakalászi NBI-es kézilabdások is megirmerkednek a rendszerrel.

Megosztás:

Facebook
Twitter
WhatsApp

Irakozz fel!

Iratkozz fel a hírlevelemre!

Nincs levélszemét küldés! További információért olvasd el adatvédelmi szabályzatot.

Facebook