Edzesterv

Edzesterv

Nem, most nem arrol irok dorgedelmes postot, hogy senki ne kerjen emailben edzestervet. Bar, ez is megerne par percet. Mert azert az tenyleg erdekelne, hogy mikeppen gondolja barki is, hogy latatlanban meg tudom neki mondani, mi a jo…:) Mintha a sajtos pogi receptjet kernek…Nos, ez nem ugyanaz…Mindegy.

Tehat megeshet, hogy az elmult 2-3 honapban az ETK-ban megadott edzestervet folytattad, ami egy zsenialis, de teljesen altalanos edzesterv. Minden iranyba celoz, tehat kezdok eseten nyilvanvaloan ezerrel noveli a max erod, az eroallokepesseged, gyorserod. Gyakorlatilag az ero minden tipusat noveli, de azt azert mindenki sejti, hogy ez sem tart orokke, meg akkor sem, ha egyre feljebb mesz a hasznalt sullyal, es mivel 16 kilossal vegigcsinaltad, majd utana 24 kilossal is, logikusnak tunne 28 vagy 32 kilossal is. Ha igy el tudsz menni a 48 kilosig – amit ketlek – akkor valahol majd valtoztatnod kell. Ha megis elmennel ezzel a 48 kiloig, ugy kerem dobj egy emailt, mert talalkoznunk kell…Mindig is erdekelt, hogy elnek-e foldonkivuliek a foldon…:)

Mivel nem vagy versenyzo, az a hatalmas elonyod van, hogy akar 2-3 honapos felkeszulesi idoszakokat modellezhetsz, mintha egyebkent versenyeznel. Tehat betehetsz max ero/vo2 max novelo blokkokat egymas utan a 12 hetbe. Es nyilvan nem veletlen, hogy a max erovel kezded, mert ahogy Cressey irja, a max erot kepzeld egy egy poharkent, amelyben az osszes erotipus benne van, mint folyadek. Minel nagyobb a max ero – tehat a pohar urmerete – annal nagyobb lehetoseged van az ero barmely fajtajanak fejlesztesere. Ha nem szo szerint ideztem Cressey mestert, elnezest.

A magam reszerol en vegigcsinaltam az ETK-t 16, 24, 32 kiloval. Utana ugy dontottem, hogy a TSC okan brutalis Vo2 max novelesbe kezdek a KJ protocol alapjan. Fel is mentem 258 snatchig 10 perc alatt./24kg. Ugyanakkor egy erdekes ellenhatasa is volt ennek a 6 hetes felkeszulesnek. A max erom csokkent. Ne felejtsd el, az ero gyakorlas kerdese. Mivel a a heti 5-6 snatch nap jocskan kivett az erombol, igy a max ero novelesre nem igazan maradt hely a programban. Esett is szepen.

Mivel az egyik kovetkezo cel a Beast Challenge, igy a programom nyilvanvaloan valtozik. Es ez nem jelenti azt, hogy erdekesebb lesz…A het 6 napjan ero blokkok lesznek, HV/LV beosztassal. ( Magas vagy alacsony volumen) A suly nagysaga – pl MP – az a suly, amivel szepen megy 5 ismetles, de menne akar 8-10 is. Es ebbol csinalok 5 ismetlessel HV napon 20×10 ismetles/oldal, LV napokon 10×5 ismetlest/oldal. Heti 1-2 alkalommal azert lesz laza Vo2 max a 36/36-os blokkban. Harom alapgyakorlat, pistol/MP/Pull up. Ennel egyszerubb nem is lehetne. A program 5 hetet tart, es utana ertekeles…Akinek felcsillant a szeme, igen, ez is Kenneth Jay program.

Termeszetesen megy tovabb a SHT project – ahogy Brett nevezi, tehat Stupid Human Tricks – mert egy csomo mindenben szeretnek Brett melle felzarkozni.

Megosztás:

Facebook
Twitter
WhatsApp

Irakozz fel!

Iratkozz fel a hírlevelemre!

Nincs levélszemét küldés! További információért olvasd el adatvédelmi szabályzatot.

Facebook