Edzés – hozzáállás

Edzés – hozzáállás

Mióta vassal dolgozom, sokféle hozzállással találkoztam. Én a magam részéről mindig is a rövid, de agresszivebb edzést szerettem. Nem véletlenül mondom mindenhol, hogy ha egy edzést nem tudsz le 45 percen belül, akkor hiányzott a kellő intenzitás. És még igy is megesik, hogy az edzésem 5 percig tart…

Minden egyes edzésen arra törekszem, hogy valamilyen módon meghaladjam az előző tréning eredményeit. Többet, ugyanazt rövidebb idő alatt, nagyobb súllyal, nagyobb koncentrációval, még tökéletesebb technikával, jobb légzéssel, még jobb tartással. Ezek közül bármelyik megteszi, ha a cél az, hogy egyre jobb legyek. Ugyanannyira örülök annak, ha a technikám lett tökéletesebb, mint amikor valamelyik gyakorlatnál rekordot értem el.

De a lényeg a mentalitás. Arra törekszem, hogy az edzésem valamelyik aspektusa javuljon, legyen az bármelyik. Ezt csak fókuszáltan, asszertiv vagy szinte már agressziv, de ugyanakkor analizáló mentalitással lehet elérni. Minden egyes gyakorlat egy leküzdendő akadály, amit le kell küzdeni, hogy jobb legyek. Nem mással versenyzem, az már rég nem érdekel. De a tegnapi magamat legyőzni kifejezetten motivál. Biztos vagyok benne, hogy még sehol sem vagyok ahhoz, mint amit elérhetnék. Mi az, amit elérhetnék?

Tegyük fel, hogy az edzésem napján fáradt vagyok. Nem valoszinű, hogy a cél a súly vagy az intenzitás növelése lenne, hogy aztán sérülés legyen a végeredmény, de a technika tökéletesitése a célok között szerepel, nos akkor ez a cél. Ha azt érzem, hogy ma szét tudnám tépni a súlyt, akkor egyértelmű a cél…intenzitás növelése, vagy azonos ismétlésszám melett a használt súly növelése. Minden napra van célom – ezek csak állomások – amelyek a nagy, végső célt szolgálják. Mi a végső cél? Nos, lehetne az, hogy jobb legyek, de ez elég ködös…Ezért konkrét célok és mögttük időpontok sorakoznak. És úgy tűnik párat idén már abszolváltam.

Köszönhetően a fenti hozzáállásnak, egyre távolabbra tekintek, mert egyre többre érzem magam képesnek. Ha megnézem a 18 éves magamat – ekkor NBI kerettag voltam kézilabdában – amikor azt hittem, hogy fitt és erős vagyok és a mostani, kétszer idősebb magamat, nos…Megalázó a különbség. Nem ártana elgondolkodni azon, hogyan néztem 18 évesen a 38 évesekre…:) Persze ezzel nyilván csak én vagyok igy.

Most mondhatod azt, hogy Te erre nem vagy képes. Bámulatos őszinteség, az emberek többsége eddig soha nem jut el. Hadd segitsek. Ha az elmúlt évben állandóan elhalasztottad a terveidet – új nyelv tanulása, új munkahely, fogyás stb – akkor a fentiek kivitelezését bizd az edződre, mert Neked személyi edzésre, vagy csoportos edzésre van szükséged.

Megosztás:

Facebook
Twitter
WhatsApp

Irakozz fel!

Iratkozz fel a hírlevelemre!

Nincs levélszemét küldés! További információért olvasd el adatvédelmi szabályzatot.

Facebook