Edzes

Edzes

Sokan kerdezik tolem, hogy milyen modon osztom be az edzeseimet. Meg amikor az ETK programot csinaltam, akkor eppen azt szerettem benne, hogy viszonylag rovid – kb 45 perc max mindennel – es baromi intenziv. De az ETK programot jo ideje nem csinalom, mert a neve Kezdd el a Kettlebellt…Es ha mar nem vagy teljesen kezdo, akkor valthatsz is. Nem beszelve arrol, hogy ha valoban szeretned az erodet is novelni, akkor ez egy szinten tul nehezkesse valik az ETK keretein belul, mert azert az ETK egy valahol megis egy intervallumos program…:)

Ezert ha van lehetosegem, a kovetkezot csinalom:

Eroedzesben a fo irany a military press, huzodzkodas, pistol

Kiegeszitok a windmill, TGU, bent press, side press, BU press, guggolas rack pozicioban

Ballisztikus: snatch – Vo2 max

Kiegeszito: swing nagy sullyal – 40, 48 kg – forgatos swing. Esetleg snatch nagy sullyal.

Hogy all ossze a program?

Vo2 max – Ha van lehetosegem, reggel felkeles utan leedzem a Vo2 maxot. Ez lehet 36/36 vagy 15/15. Elobinel 21 ismetles, 10-12 sorozat. Utobbinal 9 ismetles 25-30 sorozat. Ez kb 12-15 perc. Ezzel a reggeli karbantartas meg is lenne, nekem ennyi kell ahhoz, hogy a nap jol induljon…:) Ezt azert heti 4-5 alkalommal megcsinalom…Es persze a warrior diet rendszereben a jutalmam a reggeli…

Eroedzes – Azzal foglalkozom tobbet, ami a gyengem. Tehat huzodzkodas, military, pistol. Tehat gyengebb, erosebb, kifejezetten eros. 40 kiloval akkor is megy a pistol, ha almombol keltenek fel, ez van. Ennek megfeleloen het 3x a huzozdkodas, heti 2 a military es heti 1x a pistol. Kiegeszitok: izles szerint.

Szettek szama: Fugg a terheles nagysagatol. ( RMax) Ha peldaul a max 85 szazaleka korul nyomok militariban, altalaban 8×3, 7×4, 5×5 a menet. Ugyanez gyenge napon 20×5 is lehetne, 24 kiloval. A lenyeg az, hogy csak addig nyomom a sulyt, amig erzem, hogy menne meg 1. Es azt mar nem nyomom meg. Nincs atbukas…Es kozben ne felejtsuk el, 75 kilo vagyok. Ja, leugrott egy kilo…:) Huzodzkodasnal ugyanakkor hasznalom a max es minusz 1 vissza modszert. Tehat sullyal huzok max mennyiseget. Aztan szunet. Aztan a max minusz 1. Szunet. Aztan az elozo szam minusz 1. Ennek megfeleloen ha a maxom 5 lenne, akkor 1 az utolso…

Ebben a rendszerben nekem az is szuper, hogy ha valami napkozben tortenik, es az esti edzes kiesik, tudom, hogy legalabb reggel edzettem….

Megosztás:

Facebook
Twitter
WhatsApp

Irakozz fel!

Iratkozz fel a hírlevelemre!

Nincs levélszemét küldés! További információért olvasd el adatvédelmi szabályzatot.

Facebook