Divat?

Divat?

Mostanában gyakran kapom meg azt a kérdést, hogy mit szólok ahhoz, hogy a kettlebell edzés divat lett itthon? Tényleg az lett? Nos, azért még messze nem fenyeget minket annak a réme, hogy a kettlebellel történő edzés “mainstream” legyen. De ez nem is baj. Ahogy mondani szoktuk, ha könnyű lenne, mindenki ezt csinálná.

A kettlebell edzés persze korántsem könnyű, de nem is baj, és nem köszön vissza minden edzőteremből – és ez sem okoz nekem álmatlan éjszakákat. A cél persze továbbra is ez – életeket teszünk jobbá, mert erősnek, egészségesnek lenni jó. Magasztosnak hangzik? Nos, naponta kapok emaileket, hívásokat és privát FB üzeneteket azzal, hogy micsoda pozitív változást hozott az író életébe ez az egyszerű eszköz és mögötte lévő módszer, illetve az a Strongfirst (korábban RKC) oktató kolléga, aki a munkát valójában végezte.

Nekem úgy tűnik, van mit még tenni, és most lesz igazán – mert eddig a “funkcionális” edzés területére kevesen merészkedtek, gondolván ez nem túl népszerű és anyagilag sem vonzó üzleti lehetőség. Az elmúlt pár évben erre páran rácáfoltunk, és most egymás után nőnek ki a termek a földből, amivel semmi gond egészen addig, amíg az edzők szakértelme és nem a teremben lévő eszközök határozzák meg a minőségről alkotott képet. Amíg nem az edzés keménysége, hanem a produkált eredmény a meghatározó, mert kemény edzést mindenki tud vezetni, de hatásosat csak kevesen…

Természetesen a funkcionális edzés izgalmas terület, és annak eldöntése, hogy mi is valójában a valós funkcionális edzés még számos komoly vitát generál majd.

Egy biztos – mi 2006 óta ugyanazt tesszük. Pavel Tsatsouline-t képviseljük és oktatjuk Pavel rendszerét, kettlebellel a kézben, saját súllyal és hamarosan barbellel is. Hat év nagy idő – azóta született pár új trend, és kihalt közben nem kevés. Sőt, már másolnak is minket – valamit azért csak jól csinálunk…Igaz?

Megosztás:

Facebook
Twitter
WhatsApp

Irakozz fel!

Iratkozz fel a hírlevelemre!

Nincs levélszemét küldés! További információért olvasd el adatvédelmi szabályzatot.

Facebook