Borkemenyedes

Borkemenyedes

Ha mostanaban a VO2-es programot nyomod, szinte biztos, hogy parszor bucsut mondhattal a tenyereden levo bornek. Persze ez is csak akkor igaz, ha nem vegzel rendszer “karbantartast”. A gondot az okozza, hogy a snatchek hatasara a bor meggyurodik majd elkezd megkemenyedni. Amig sulyt veszel a kezdbe, ez igy lesz. Es ha a gyakorlat ennyire intenziv, mint a snatch, akkor bizony a tenyered meg nagyobb torodest igenyel.

Megelozes, tehat meg nem szakadt fel a bor, nincs vizholyag sem…
– lereszeled

– levagod es lereszeled

Vizholyag

– Ne szurd ki vagy vagd fel. Varj 2-3 napot, addig is gyugyul a seb. Valtoztass az edzeseden, hadd gyogyuljon. Amikor mar nem faj – feszul -vagy kifakad, vagd le a bord. Ha megszaradt – es alatta mar gyogyult bor van – reszeld le.

Felszakadt vizholyag vagy leszakadt borkemenyedes

– A helyzet az, hogy az elso pontot elrontottad, tehat a borod nem volt jol kondicionalva. Ez van…ebbol is tanulsz valamit…

– A sebet tisztitsd ki, vagy ha magneziat hasznaltal, ezt a magnezia megtette…

– Folyekony ragtapasz. Hidd el, baromi jo talalmany, legalabb fajdalom nelkul tudsz kezet is mosni…;0

– Miutan begyogyult, a szeleket reszeld le.

Nyilvan megerted, erre nem azert van szukseged, hogy selymes kezfogasod legyen, es ne tepd fel a baratnod/feleseged harisnyajat – bar ez sem utolso szmepont – hanem mert minden ilyen serules par napra, vagy akar egy hetre vet vissza az edzesben.

Egyeb megeleozo technikak.

– Zokni szara levagva, es ezt huzd a tenyeredre. Igy a tenyer lefedve, de a ujjak tapadnak. Ez meg babozni is tudsz a szunetben…:)

– Valassz masik sportot. Mindjart itt van ugye a gombfoci…

Megosztás:

Facebook
Twitter
WhatsApp

Irakozz fel!

Iratkozz fel a hírlevelemre!

Nincs levélszemét küldés! További információért olvasd el adatvédelmi szabályzatot.

Facebook