Az első lépés…

Az első lépés…

“A leghosszabb út is az első lépéssel kezdődik”

Sok gratulációt kapok a facebookon a kézállásban végzett gyakorlatokhoz, és sokan privát levélben vagy személyesen megjegyzik. hogy könnyű nekem mert…De miért is?

A helyzet az, hogy ha igazán sikert akarsz elérni valamiben, akkor képessé kell lenned arra, hogy ne csak a végső célt lásd, hanem megértsd az oda vezető út számos kis lépésből áll. Pár lépés előre vezet, mások kitérők vagy éppen hátrafelé lépegetések. A fontos az, hogy a lehető legtöbb lépésed vigyen a nagy cél felé. És ezek a lehető legkisebb lépések legyenek, mert ezek biztonságosak, megismételhetők, kivitelezhetők.

Nem lehet a célod az, hogy lefogysz 60 kilót, ha napi 12 túrórudi az adagod, de nem is olyan rossz döntés 11-re csökkenteni. Majd 10-re. A változás mindig “fájdalmas”, stresszes és energiaigényes – vagyis ellentmond annak, amit az idegrendszer amúgy szívesen lát, és nem is kedvez annak, hogy változz. Kivéve ha képes vagy a legkisebb változásokon keresztül újra és újra bebizonytani azt – hogy amit teszel megismételhető, javítható és biztonságos. Amikor valaki azt mondja, hogy könnyű nekem kézállásban dolgozni, akkor nem látta azt, hogy minden áldott nap – közel 6 hónapon át – tettem valamit azért, hogy egyre jobban menjen.És nem mindig volt sikeres, de minden nap egy picit jobban akartam csinálni. Csak egy kicsit jobban.

Ha fontos, tedd meg minden nap. Ha nem – felejtsd el. – Dan John

Mindegy hogy a célod az, hogy fittebb legyél, egészségesen étkezz, jobb állásod legyen vagy kedvesebb legyél ahhoz, akit szeretsz. A kérdés az, hogy mi az, amin most a legegyszerűbben tudsz változtatni. Irreális az, hogy egyszerre száműzd az étrendedből a gabonaféléket, a növényi olajat és cukrot? Nem kell azonnal megreformálni az életed, de ha a kávéd 5 cukor helyett 3 cukorral iszod, már változtattál.

Edzeni akarsz az egészségedért, de évek óta az edzőterem közelébe se szagoltál? Nos, hagy ki a liftet, sétálj egy buszmegállót és örülj – mert az első lépést megtetted.

Ennyi.

Megosztás:

Facebook
Twitter
WhatsApp

Irakozz fel!

Iratkozz fel a hírlevelemre!

Nincs levélszemét küldés! További információért olvasd el adatvédelmi szabályzatot.

Facebook