American swing

American swing

Miközben valóban nagy pártolója vagyok a Crossfitnek – és ahogy korábban írtam, tapasztalatom az, hogy Radnai Tamásék ezt itthon majdnem profibban csinálják, mint a Crossfit HQ is az USA-ban – egy olyan gyakorlat van, amit ha látok, teljesen készen vagyok. A neve american swing.

A mostani Crossfit Games-en ez része volt a kvalifikációnak, és a képzett bírók csak azon ismétléseket fogadták el, amelyeknél a Kettlebell a fej fölé kerül. Amiről ugyanakkor beszélünk, az a kétkezes swing…Ma volt alkalmam a CF games 21. helyzetjével erről beszélni, és annyit mondott, hogy ez az, ami senkinek sem tetszett, mert mindenki azonnal tudta, hogy ez nagyon nem jó az ún lumbális gerinc-szakasznak . És tényleg, mert ahhoz, hogy valóban fej fölé menjen a súly, de még ne pördüljön át – figyelem, biztonság elvtársak – ahhoz roppan erősen homorítani kell. Váll mobilitás problémával küzdőknél a homorítás egészen extrém méreteket ölthet.

Íme egy videó egy kvalifikációs versenyről, ahol a 35 másodperctől látható a nevezett gyakorlat. Azért vettem ezt ki, mert itt valóban bírok számolják, tehát gyanítom jobbára az elvárt gyakorlatot láthatjuk:

[youtube=http://www.youtube.com/watch?v=Ch2-_tlFAWA&hl=en&fs=1&]

Megosztás:

Facebook
Twitter
WhatsApp

Irakozz fel!

Iratkozz fel a hírlevelemre!

Nincs levélszemét küldés! További információért olvasd el adatvédelmi szabályzatot.

Facebook