Akaraterő

Akaraterő

Hajlamosak vagyunk azt hinni, hogy a sikeres emberek emberfeletti akaraterővel renelkeznek, és persze ez is olyan genetikai izé – kinek több van belőle, kinek kevesebb, így ez eleve lejátszott meccs. Nos, Én ebben nem hiszek. Nem hiszem, hogy csak maga az akaraterő lenne a megoldás mindenre, ahogy azt sem hiszem, hogy pusztán a helyzet reális ismerete és maga megoldás egyértelmű felismerése valóban a kezünkben adja a megodást. Ha így lenne, nem lenne ma a hazai lakosság elhízottság tekintetében az első 5-ben Európában. Persze, jó valamiben végre az élmezőnyben lenni – de könyörgöm, nem lehetne valami másban?

Bárki kérte eddig a segítségem fogyással kapcsolatban, kérdésemre tökéletesen foglalták össze, hogy mit kellene tenni.

Általában a rövid válasz ez volt – Kevesebbet kellene enni, többet edzeni.

Még ennél is hosszabb kifejtése a helyzetnek legalább ennyire volt tudományos – kevesebb cukor, gabonaféle, növényi olaj. Érdekes módon ennél jobban aligha foglalhatták volna össze, gyakorlatilag az iparági sztenderd választ 99% tudja. Csak éppen nem fogynak le. Sőt, akaraterejük is van, hiszen most 35-ik alkalommal vágnbak bele, más már rég feladta volna.

Régebben persze magam is abba a hibába estem, hogy elmagyaráztam azt, amit utólag már tudom, hogy mindannyian tudtak. Minden kérdésre tökéletes választ adtak – és mégsem voltak sikeresek. Mert a kérdés nem az, hogy tudják-e, mit kellene tenni. A kérdés az, hogy vajon tisztában vannak-e azzal, hogy miért fontos az áhított változás számkra. Az első kérdésem tehát soha nem az, hogy mit tettét eddig a siker érdekében. Mivel eddig 35 alkalommal vallottak kudarcot, hadd ne emlékeztessem őket erre – vagyis arra, hogy mitől nem működik majd 36-ik alkalommal.

Amit tudnia kell – nem nekem, neki – hogy miért fontos neki a változás.

Nem az én döntésem, a Tied. Nem nekem fontos – Neked az.

Nem nekem segítesz – Magadnak. A kérdés tehát az – Miért fontos ez Neked? Miért keresed a változást?

Amíg erre a kérdésre nincs őszinte válasz, minden más ezt követő kérdés értelmetlen.

 

Megosztás:

Facebook
Twitter
WhatsApp

Irakozz fel!

Iratkozz fel a hírlevelemre!

Nincs levélszemét küldés! További információért olvasd el adatvédelmi szabályzatot.

Facebook