7 év – RKC Magyarország

7 év – RKC Magyarország

Hét éve már annak, hogy Dániában letettem az első RKC vizsgámat, és hazajöttem azzal, hogy ez nagyjából senkit sem fog érdekelni, annyira durva. Ha akkor pár barátom nem kapacitál, hogy mégis tanítsam őket, biztosan nem tartaánk ott, ahol ma.

2005 tehát nem most volt, és a hét év alatt sokat változott minden. A fitnesz trendek életciklusa Magyarországon 2-3 év, mert erre vannak kitalálva, ha nem hiszed nézz körül mi minden tűnt el a fitneszből az elmúlt 7 évben, ahogy változik a divat, úgy vannak fitnesz divatok is, meg diétás divatok is. Ügyes marketing szakemberek kitalálják Neked, hogy mi a jó, ha hagyod magad.

Amit a kezdetektől szerettünk volna megértetni az érdeklődőkkel, hogy amit mi kínálunk nem kettlebell edzés, hanem edzése kettlebellel. Szemantikai kérdés lenne pusztán? Azért mert van egy kettlebelled, még nem biztos, hogy kettlebell edzést végzel vele – és most ha ne tegyek be ide végeláthatatan sorban borzalmas youtube videókat. Aki meg akarta tanulni a használatot, megtanulta. Amikor Radnai Tamás meg akarta tanulni az RKC alapokat, elvégezte az I és II szintet. Amikor mi a 360GYMben a súlyemlés alapjait akartuk megismerni – figyelem, nem megtanulni, az évekig tart – akkor Tamáshoz fordultunk. Működik ez, ha az ember képes belátni, az élet tanulás. Szeretem olvasni a kutatási eredményeket – a kettlebell a legjobb zsírégető – mert az sem mindegy, hogyan használod. Ha rosszul, nem csak nem a legjobb zsírégető, de a legveszélyesebb eszköz, és a legdrágább ajtótámaszték.

 

Az RKC edzőink többségének komoly elvárásai vannak az RKC képzéssel kapcsolatban, mégis sikerült őket meglepni a képzés minőségével, mélységével. Mert amit megtanulnak az minden emberi mozgásra alkalmazható, és innentől érvényes rájuk a mondás – akinek kalapácsa van, mindent szögnek néz. Többen számoltak be arról, hogy elvégezték később X képzést, és mennyivel könnyebb dolguk volt, mert az RKC megadta az alapokat.

Tehát eltelt 7 év, és még mindig itt vagyunk – sőt. Növekszünk. Mert az RKC nem csak az erő iskolája. Hány olyan fitnesz iskolát ismersz, amelynek saját etikai kódexe van, amit komolyan is vesz? Az RKC közösség és olyan embereket vonz magához, akik talán kinézetükben átlagosak, de céljaikban messze nem azok. Az évek alatt vég nélkül kaptunk visszajelzést arról, hogy amit csinálunk jó.

Mi magyarok nehezen tudunk annak örülni, ha valaki sikeres – de talán ez is megváltozik egyben. Ma Magyarországon van a legsikeresebb RKC operáció. Pontosítok – a világon nálunk van a legsikeresebb operáció, azért van tehát mire büszkének lenni.

Megosztás:

Facebook
Twitter
WhatsApp

Irakozz fel!

Iratkozz fel a hírlevelemre!

Nincs levélszemét küldés! További információért olvasd el adatvédelmi szabályzatot.

Facebook