Egy kis KAATSU előzetes

Egy kis KAATSU előzetes

Sokan keresnek meg a KAATSU felhasználással kapcsolatban, és van pár jó hírem. Európaiként elsőként kaptam KAATSU diplomát, és Dr Sato engedélyével ezek a terveink 2016-ban.

1. Elindul a felhasználói képzés.

2. Elindul a szakértői képzés.

3. Megvásárolhatók lesznek a hivatalos Japán Kaatsu felszerelések.

Mi a KAATSU trükkje?

A pontos hipertrófiás mechanizmusok nem teljesen világosak, de úgy vélik, hogy a metabolikus stressz jelentős szerepet játszik a folyamatban. Egyszerűen fogalmazva a metabolikus stressz az edzés során létrejövő melléktermékek (a metabolitok) következménye, és különösen gyakori, ha az edzés oxigénhiányos környezetben történik – mely megfigyelhető a keringés akadályoztatása esetén. A hipertrófiás reakció kiváltásában szerepet játszó metabolitok közé tartozik a tejsav, a szervetlen foszfát valamint a hidrogén ionok.

mTOR jelút

Az mTOR jelútról is kimutatták, hogy alacsony intenzitású akadályoztatásos edzés hatására aktiválódott (Fujita és tásai, 2007). Ez a jelút felelős a fehérje szintézisért. Az S6k1 foszforilációja a négyszeresére növekedett akadályoztatásos edzés hatására, és az edzést követő 3 órán át ezen a magasabb szinten is maradt. A fehérje szintézis ilyen mértékű növekedése azt jelenti, hogy a test készen áll az izomnövelésre.

Megosztás:

Facebook
Twitter
WhatsApp

Irakozz fel!

Iratkozz fel a hírlevelemre!

Nincs levélszemét küldés! További információért olvasd el adatvédelmi szabályzatot.

Facebook